Nieuws en verhalen

Proeven van elkaars heerlijke recepten
Nieuws
10 mei 2021

Het islamitische vastenmaand Ramadan is bijna voorbij. Rotterdamse moslims maken zich op voor het afsluitende Suikerfeest. In de Afrikaanderwijk wilde ‘Kookgroep Lalla Rookh’ een iftar maaltijd koken voor de buurt. De iftar is de maaltijd die gedurende de vastenmaand door moslims genuttigd wordt direct na zonsondergang.

Empowerment & Beweging: lekker in je vel!
Nieuws
23 april 2021

Sinds vorig jaar werkt Humanitas samen met Stichting InMovement. Zij bieden een cursus ‘Empowerment & Beweging’ voor mensen die beter in hun vel willen zitten en hun leefstijl willen aanpakken.

Een zwemdiploma én een praatje aan de deur
Nieuws
14 april 2021

Haar naam doet exotisch aan: Josefa Fonseca Gutierrez. En dat klopt ook wel. Zij is 12 jaar geleden vanwege de liefde verhuisd van Peru naar Rotterdam. Josefa is moeder van twee dochters, waarvan er eentje vorig jaar haar eerste zwemdiploma haalde.

Wijkraad Afrikaanderwijk, een vrijstaat- en gemeenschapsgevoel
Nieuws
8 april 2021

Wijkraadslid Margreet Rolink geeft een rondleiding door de Afrikaanderwijk. Voor haar iets vanzelfsprekends, ze nam jarenlang als stadsambassadeur bezoekers op sleeptouw door de wijk. Er wordt gestopt bij het kunstatelier van Niffo, de ‘moeder van de wijk’.

Meer duidelijkheid over corona en het vaccin
Nieuws
7 april 2021

Op eerste Paasdag werd in het huis van de wijk ’t Klooster een livestream uitgezonden over het coronavirus en de vaccinatie tegen het virus. De theaterzaal fungeerde als decor voor de livestream talkshow ‘Meer duidelijkheid over corona en het vaccin'.

Huiswerk maken wordt een stuk leuker met Ikram en Wissal
Nieuws
30 maart 2021

De scholen waren dicht. Veel kinderen moesten het doen met thuisonderwijs. De zorgen over leerachterstand, vooral bij kinderen uit kwetsbare groepen of wijken, waren en zijn nog steeds groot. Dan is een beetje bijles of hulp voor veel kinderen en hun ouders zeer welkom. Ook in de Afrikaanderwijk.

Pannenkoekdag, meer dan lekker smullen
Nieuws
23 maart 2021

Als je wilt, valt er elke dag wel iets te vieren. Maar één van de leukste dagen is toch wel de Nationale Pannenkoekdag. Een dag waarin ouderen uit de buurt in het zonnetje worden gezet en waar jong en oud met elkaar in contact komen.

Parels in de Afrikaanderwijk
Nieuws
10 maart 2021

Mariëtte Echtermeijer is coördinator van huis van de wijk ’t Klooster, hartje Afrikaanderwijk. Een prachtige en bijzondere wijk, vindt zij. “Hier bruist van alles en er is een grote diversiteit aan bewoners. Alle leeftijden en allerlei nationaliteiten."

Aan de slag voor je wijkgenoten
Nieuws
25 januari 2021

Soms ontstaan mooie initiatieven omdat je ergens op wordt gewezen. En soms omdat je het het goede voorbeeld hebt gezien en geïnspireerd bent geraakt. Wanneer een jongere een oudere wijkgenoot helpt, levert dat een mooi verhaal op. Zoals in het geval van Adnan.

Winnen doe je met z'n allen
Nieuws
19 januari 2021

Zomaar een winterse zondagmiddag in de Afrikaanderwijk. Van een afstand hoor je de levendigheid op het Cruyff court. Zodra je dichterbij komt, zie je ongeveer vijftig jongeren samen voetballen. Jongens én meiden.

Omar en Maouane actief aan de slag in én voor de Afrikaanderwijk
Nieuws
21 december 2020

Humanitas gelooft in de talenten en frisse ideeën van jongeren. En wanneer jongeren zich op eigen initiatief aanbieden omdat ze iets willen betekenen voor de wijk en voor hun leeftijdsgenoten, dan grijp je zo’n kans met beide handen aan.

Testen én meer informatie op het Afrikaanderplein
Nieuws
17 december 2020

Wanneer u een bezoek bracht aan de markt, zal het u niet zijn ontgaan. Ruim een week staan er twee bussen én een mobiel laboratorium op het Afrikaanderplein.

Kerstvakantie activiteiten helaas (op één na) geschrapt
Nieuws
10 december 2020

Tot en met 24 december is er voor kinderen tot en met 17 jaar weer van alles te doen. Allemaal in het thema van de feestdagen. Keuze genoeg in 't Klooster.

Hoe voetbal meiden leert hun grenzen aan te geven
Nieuws
2 december 2020

Voetbal is al lang niet meer alleen voor jongens. Steeds meer meiden kiezen voor voetbal en meidenvoetbal is dan ook de snelst groeiende teamsport onder de jeugd.

Groene vingers in de Afrikaanderwijk
Nieuws
30 november 2020

Mensen ondersteunen om vervolgens op eigen kracht iets aan hun situatie of leefomgeving te veranderen. Waarbij verbinding en samenwerking met verschillende partijen het resultaat versterkt.

Het Infoplein op wielen, in uw wijk!
Nieuws
16 november 2020

Wat doe je als welzijnsorganisatie wanneer mensen denken dat ze niet meer naar je toe kunnen komen voor hulpvragen?

Sabrina genomineerd voor prestieuze kinderprijs
Nieuws
18 september 2020

Kent u Sabrina nog? Sabrina heeft samen met haar moeder meegeholpen met de aanbelactie bij ouderen in de wijk. Dit op een hele grote afstand, wel zeker anderhalf meter. Toen zag Sabrina dat veel oudere mensen het erg leuk vonden om even met haar te kletsen. En kreeg ze een idee.

Een Wereldvakantie! in het Afrikaanderpark
Nieuws
31 juli 2020

Oog in oog staan met een (opblaasbare) leeuw? Swingen op Caribische muziek. Een heerlijk Surinaams hapje, Turkse thee… Zijn we op vakantie? Jazeker. Op Wéreldvakantie zelfs.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden