Nieuws en verhalen

Liedjes van toen en nu
Nieuws
5 juni 2020

Janneke en Rick brengen met Jans Anders liedjes van vroeger en nu. In de binnentuin van Zuiderspoor in Afrikaanderwijk, wordt er meegezongen en meegedeind op hun muziek.

Sabrina vraagt hulp bij een geweldig idee!
Nieuws
19 mei 2020

Dit is Sabrina. Sabrina heeft samen met haar moeder meegeholpen met de aanbelactie bij ouderen in de wijk. Dit op een hele grote afstand, wel zeker anderhalf meter. Toen zag Sabrina dat veel oudere mensen het erg leuk vonden om even met haar te kletsen. En kreeg ze een idee.

Ismail Güveç: samenwerking is nu extra belangrijk
Nieuws
30 april 2020

Het spandoek is een uiting van de goede samenwerking die in deze Coronacrisis is ontstaan om bewoners in de Afrikaanderwijk een hart onder de riem te steken.

Samira zet zich in voor de Afrikaanderbuurt
Nieuws
15 april 2020

De buurtmoeders van de Afrikaanderwijk zijn een gemotiveerde groep dames met veel energie en slagkracht. Vanuit het huis van de wijk maken ze deze dagen pakketjes voor bewoners die het nodig hebben.

Wessel krijt voor bewoners: houd vol!
Nieuws
14 april 2020

Wessel is 15 jaar en is aan het krijten. Maar Wessel krijt niet zomaar, hij krijt voor de bewoners in de flat aan de Afrikaanderplein.

Kick-off Sport en Cultuur Club Afrikaanderwijk
Nieuws
21 februari 2020

Probeer jij ook graag wat nieuws? Dansen, zingen, gamen, boksen of hockeyen, het kan allemaal bij Sport en Cultuur Club Afrikaanderwijk! Kom op 27 februari naar de kick-off!

Kick-off nieuwe aanpak Voortijdig Schoolverlaters
Nieuws
27 november 2019

Bij de kick-off voor de nieuwe VSV-aanpak op Zuid sloegen verschillende partijen de handen ineen om tot een betere aanpak in het gebied Feijenoord te komen.

Dag van de Mantelzorg: Muziek doet wonderen!
Nieuws
6 november 2019

Dag van de Mantelzorg op 4 november stond in het teken van de invloed van muziek op je hersenen. Het team van Miracles of music gaf muzikale tips om morgen al mee aan de slag te gaan. Zodat mantelzorgers en hun naasten meer gelukkige momenten kunnen ervaren.

Boeken, muziek en ontmoeten: Open Huis 't Klooster
Nieuws
9 oktober 2019

Met de bibliotheek terug in de wijk, een waanzinnige goochelshow, fantastisch pianospel van een lokale muzikant en de heerlijke hapjes van de geweldige African Queens was het Open Huis van 't Klooster een geslaagde dag.

Carrie Jansen: 'Ik gun iedere wijk een caravan!'
Nieuws
24 juli 2019

Tijdens de kennissesie op 15 juli kwamen betrokkenen samen om elkaar bij te praten over de infoplein in het gebied Feijenoord. Carrie Jansen, sociaal advocate bij Meesters aan de Maas, was ook van de partij.

Straatvoetballer Nasser El Jackson doet aftrap zomeractiviteiten Afrikaanderplein
Nieuws
19 juli 2019

Niemand anders dan de beroemde straatvoetballer Nasser El Jackson zorgde voor de kick-off van een zomerperiode vol met spectaculaire activiteiten op het Afrikaanderplein.

Update Zwemcampagne
Nieuws
3 juli 2019

Als onderdeel van de zwemcampagne hebben we met lokale ondernemers een kleurplatenwedstrijd georganiseerd. Via de kleurplatenwedstrijd konden kinderen uit de wijken in het gebied Feijenoord een fiets winnen.

Weet jij al wat je gaat doen deze zomervakantie?
Nieuws
1 juli 2019

Breakdance, draai de vetste beats of fotografeer je gek op het mooie Afrikaanderplein!

Kick-off Buurtconcerten North Sea Round Town in 't Klooster
Nieuws
28 juni 2019

Met onder andere optredens van Jules Deelder en Boris van der lek, Pierre et Les Optimistes en de groep Gospelprojekt was het wederom een prachtige avond in 't Klooster. De kick-off van de Buurtconcerten was er één om nooit meer te vergeten!

Nasrdin Dchar komt naar het 't Klooster!
Nieuws
31 mei 2019

Theaterorganisatie WAT WE DOEN nodigt u graag uit voor de solovoorstelling JA van Nasrdin Dchar op vrijdag 7 juni 2019, in verzamelgebouw ‘t Klooster in de Afrikaanderwijk.

Opening pop-up leescafé
Nieuws
12 maart 2019

Woensdag 30 mei j.l. werd Pop-up leescafé ’t Kloostergeopend aan het Afrikaanderplein, een samenwerking tussen Bibliotheek Rotterdam en Humanitas.

Filmvertoning Verdacht
Nieuws
12 maart 2019

Theatergezelschap Wat We Doen organiseerde de eerste editie van Wat We Doen In De Stad, een serie avonden in het teken van verschillende actuele thema’s.

Zwembad Afrikaanderwijk overspoeld
Nieuws
12 maart 2019

Nadat bekend werd gemaakt dat kinderen van 5 tot 18 jaar in Feijenoord gratis hun A-zwemdiploma konden halen liep het dagenlang storm in Zwembad Afrikaanderplein.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden