Nieuws en verhalen

Aan de slag voor je wijkgenoten
Nieuws
25 januari 2021

Soms ontstaan mooie initiatieven omdat je ergens op wordt gewezen. En soms omdat je het het goede voorbeeld hebt gezien en geïnspireerd bent geraakt. Wanneer een jongere een oudere wijkgenoot helpt, levert dat een mooi verhaal op. Zoals in het geval van Adnan.

Winnen doe je met z'n allen
Nieuws
19 januari 2021

Zomaar een winterse zondagmiddag in de Afrikaanderwijk. Van een afstand hoor je de levendigheid op het Cruyff court. Zodra je dichterbij komt, zie je ongeveer vijftig jongeren samen voetballen. Jongens én meiden.

Omar en Maouane actief aan de slag in én voor de Afrikaanderwijk
Nieuws
21 december 2020

Humanitas gelooft in de talenten en frisse ideeën van jongeren. En wanneer jongeren zich op eigen initiatief aanbieden omdat ze iets willen betekenen voor de wijk en voor hun leeftijdsgenoten, dan grijp je zo’n kans met beide handen aan.

Testen én meer informatie op het Afrikaanderplein
Nieuws
17 december 2020

Wanneer u een bezoek bracht aan de markt, zal het u niet zijn ontgaan. Ruim een week staan er twee bussen én een mobiel laboratorium op het Afrikaanderplein.

Kerstvakantie activiteiten helaas (op één na) geschrapt
Nieuws
10 december 2020

Tot en met 24 december is er voor kinderen tot en met 17 jaar weer van alles te doen. Allemaal in het thema van de feestdagen. Keuze genoeg in 't Klooster.

Hoe voetbal meiden leert hun grenzen aan te geven
Nieuws
2 december 2020

Voetbal is al lang niet meer alleen voor jongens. Steeds meer meiden kiezen voor voetbal en meidenvoetbal is dan ook de snelst groeiende teamsport onder de jeugd.

Groene vingers in de Afrikaanderwijk
Nieuws
30 november 2020

Mensen ondersteunen om vervolgens op eigen kracht iets aan hun situatie of leefomgeving te veranderen. Waarbij verbinding en samenwerking met verschillende partijen het resultaat versterkt.

Het Infoplein op wielen, in uw wijk!
Nieuws
16 november 2020

Wat doe je als welzijnsorganisatie wanneer mensen denken dat ze niet meer naar je toe kunnen komen voor hulpvragen?

Sabrina genomineerd voor prestieuze kinderprijs
Nieuws
18 september 2020

Kent u Sabrina nog? Sabrina heeft samen met haar moeder meegeholpen met de aanbelactie bij ouderen in de wijk. Dit op een hele grote afstand, wel zeker anderhalf meter. Toen zag Sabrina dat veel oudere mensen het erg leuk vonden om even met haar te kletsen. En kreeg ze een idee.

Een Wereldvakantie! in het Afrikaanderpark
Nieuws
31 juli 2020

Oog in oog staan met een (opblaasbare) leeuw? Swingen op Caribische muziek. Een heerlijk Surinaams hapje, Turkse thee… Zijn we op vakantie? Jazeker. Op Wéreldvakantie zelfs.

De Botanische tuin van Afrikaanderwijk
Nieuws
10 juli 2020

In de Botanische Tuin Afrikaanderwijk lopen we door de tuin en vertelt Astrid welke planten we zien, zoals haar favoriete plant de Stekelwinde. Ze woont aan de andere kant van Rotterdam, maar is ook met grote regelmaat in deze tuin te vinden als coördinator.

Boxing '82 geeft kinderen zelfvertrouwen
Nieuws
10 juli 2020

Boxing '82 is een boksschool met een no-nonsense mentaliteit vertelt Diana. Haar ouders hebben de boksschool 50 jaar lang opgebouwd en hier hun hart en ziel ingestoken.

Liedjes van toen en nu
Nieuws
5 juni 2020

Janneke en Rick brengen met Jans Anders liedjes van vroeger en nu. In de binnentuin van Zuiderspoor in Afrikaanderwijk, wordt er meegezongen en meegedeind op hun muziek.

Ismail Güveç: samenwerking is nu extra belangrijk
Nieuws
30 april 2020

Het spandoek is een uiting van de goede samenwerking die in deze Coronacrisis is ontstaan om bewoners in de Afrikaanderwijk een hart onder de riem te steken.

Samira zet zich in voor de Afrikaanderbuurt
Nieuws
15 april 2020

De buurtmoeders van de Afrikaanderwijk zijn een gemotiveerde groep dames met veel energie en slagkracht. Vanuit het huis van de wijk maken ze deze dagen pakketjes voor bewoners die het nodig hebben.

Wessel krijt voor bewoners: houd vol!
Nieuws
14 april 2020

Wessel is 15 jaar en is aan het krijten. Maar Wessel krijt niet zomaar, hij krijt voor de bewoners in de flat aan de Afrikaanderplein.

Kick-off Sport en Cultuur Club Afrikaanderwijk
Nieuws
21 februari 2020

Probeer jij ook graag wat nieuws? Dansen, zingen, gamen, boksen of hockeyen, het kan allemaal bij Sport en Cultuur Club Afrikaanderwijk! Kom op 27 februari naar de kick-off!

Kick-off nieuwe aanpak Voortijdig Schoolverlaters
Nieuws
27 november 2019

Bij de kick-off voor de nieuwe VSV-aanpak op Zuid sloegen verschillende partijen de handen ineen om tot een betere aanpak in het gebied Feijenoord te komen.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden