Bijzondere audiotour IN AFRI

29 juni 2021
Als je de komende tijd door de Afrikaanderwijk loopt, moet je niet raar opkijken wanneer je mensen met oortjes in en een mobiel in de hand door de wijk ziet wandelen. Waarschijnlijk blijven zij bij verschillende plekken stilstaan. Want deze mensen lopen namelijk de audiotour ‘IN AFRI’, van theatergezelschap WAT WE DOEN.

Een wijk in verandering

De afgelopen maanden wandelde artistiek leider Floris van Delft en redacteur Rachid Benhammou met bewoners en ondernemers door de Afrikaanderwijk. Zij namen hen mee langs de plekken die voor hen belangrijk zijn in deze wijk in verandering. De audiotour, die het theatergezelschap samen met de wijk en stichting Humanitas ontwikkelde, bestaat uit tien routes. Uitgestippeld en verteld door de bewoners zelf en is de komende zomer te wandelen en te luisteren. Afgelopen weekend was de feestelijke lancering van deze bijzondere audiotour.

Persoonlijke verhalen van wijkbewoners zelf

Tijdens de tour kun je tien verschillende verhalen horen op verschillende plekken in de wijk. Verhalen van bewoners en ondernemers over de wijk in verandering. Over vroeger en nu. En over wat die veranderingen met de bewoners en ondernemers doen. Zo hoor je Edwin Dobber, die een van de gezichten is van het verzet tegen de sloop van de Tweebosbuurt, vertellen over hoe de gentrificatie de wijk geen goed doet. Of Je hoort Abdeljabbar Marbah (meester Appie) vertellen over hoe belangrijk voetbal is voor de jeugd. Al deze mensen hebben één ding gezamenlijk: hun liefde voor de wijk. Maar daarnaast hebben ze vooral ook een mening. En die mag gehoord worden.

Van grote waarde

Projectleider bij stichting Humanitas, Caroline van Jaarsveld, was een van de aanwezigen tijdens de lancering en liep zelf ook een aantal tours. “Stichting Humanitas is heel blij met deze huurder in Huis van de Wijk 't Klooster en met dit project. Humanitas sluit in haar aanpak graag aan bij de leefwereld van de wijkbewoners. Met deze tour wordt duidelijk hoe verschillend die leefwereld eruit kan zien. Geen bewoner is hetzelfde. En wordt duidelijk hoe het leven in de wijk verandert in de tijd. Het gesprek dat tijdens de tour of daarna ontstaat (met koffie en iets lekkers erbij) is van grote waarde. Voor wijkbewoners zelf, voor mensen die in deze wijk werken, voor Rotterdammers met belangstelling voor de mensen van Zuid. Ik zou zeggen; Kom naar 't Klooster aan het Afrikaanderplein en kruip in de huid van een van de tien wijkbewoners!”

Ook meewandelen?

Wil je de tour ook doen? Dat kan elke woensdag, donderdag, vrijdag en zondag tussen 12.00 en 16.00 uur. Het vertrekpunt van de route is het huis van de wijk ’t Klooster, de thuisbasis van WAT WE DOEN. Hier word je persoonlijk ontvangen en ontvang je uitleg en een routekaart. Je volgt de route op je eigen telefoon of ontvangt, als dat nodig is, een telefoon bij aanvang. Neem een koptelefoon of oortjes mee! Deelname kost € 2,50 (betaling aan de deur). Voor bewoners van de wijk is het gratis. Meer informatie over de audiotour vind je op www.watwedoen.nl

Verder lezen

Meer nieuws
GGD, huisartsen en Humanitas werken samen voor goede voorlichting over vaccinatie

Veel wijkbewoners in het gebied Feijenoord hebben nog twijfels over vaccinatie. Huisartsen en de GGD zijn daarom een voorlichting en vaccinatie initiatief gestart.

Kinderkrant Afrikaanderwijk, Het laatste nieuws én meer

De gebeurtenissen in de wijk, gezien door de ogen van de kinderen. Of gewoon de hobby’s, dromen en wensen van kinderen. Dit soort onderwerpen lees je niet dagelijks in de krant. Maar wél in de kinderkrant van de Afrikaanderwijk. Daar is een groepje kinderen, onder bezielende leiding van Peter Klein Gunnewiek, de Kinderkrant Afrikaanderwijk gestart.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden