Empowerment & Beweging: lekker in je vel!

13 september 2021
Sinds vorig jaar werkt Humanitas samen met Stichting InMovement. Zij bieden een cursus ‘Empowerment & Beweging’ voor mensen die beter in hun vel willen zitten en hun leefstijl willen aanpakken.

De cursus leert je om beter voor jezelf te zorgen. Hoe ga je om met stress? Hoe kook je gezond? Hoe krijg je meer zelfvertrouwen? Dat alles en meer komt aan bod in deze cursus van 12 weken. Eén keer per week is er een online groepsles van 45 minuten, met daarin ook een sportief onderdeel. Zodra het weer kan, is de cursus in het Huis van de Wijk en kunnen de beweeglessen buiten gegeven worden.

Superfit

Een van die deelnemers was Gonul Can. Zij voelde zich futloos en wilde echt iets doen aan haar gezondheid. Meer bewegen en gezonder eten. Maar zelf lukte het haar niet. Ze had veel stress en daardoor gingen al haar spieren juist verstrakken en had ze veel pijn. “Ik ben de cursus gaan doen om gezonder te eten, maar ook door beweging juist beter te ontspannen. Ik voel me nu superfit, eet gezonder, wandel meer en oefen elke dag thuis met een elastieken band. Alleen is het nu ramadan, dat is wel een uitdaging voor me.”

Weer aanhaken

Humanitas ontvangt voor dit cursusaanbod subsidie van de gemeente Rotterdam en zorgverzekeraar VGZ. Daardoor kunnen ze de cursus gratis aanbieden, speciaal voor mensen met een uitkering of afstand tot de arbeidsmarkt. Eva de Nie is een van de docenten. Zij is heel blij met de resultaten van de cursus. “Wij zorgen dat mensen zich weer ‘aangehaakt’ voelen, gezonder zijn en mentaal sterker. Na de cursus hebben de deelnemers meer zelfvertrouwen en zin om echt iets te gaan doen, zoals meer sporten, vrijwilligerswerk doen, een studie volgen of zelfs solliciteren. Zij vinden de cursus niet alleen leerzaam, maar vooral ook plezierig en fijn met de andere deelnemers. Wij zoomen in op hun kwaliteiten, laten hen ontdekken wat zij vooral wél kunnen. Het geeft voldoening om te merken dat zij er baat bij hebben, ook in hun verdere leven.”

Interesse in deze cursus? Neem dan contact op met een van onze Humanitas medewerkers.

Bekijk ook alvast deze video

Verder lezen

Meer nieuws
Taalambassadeurs helpen taal begrijpelijk maken

Stichting Humanitas werkt sinds kort intensief samen met Stichting Lezen en Schrijven. Samen begeleiden ze vier ‘taalambassadeurs’ die bij Lezen en Schrijven zijn aangesteld.

Bijzondere audiotour IN AFRI

Als je de komende tijd door de Afrikaanderwijk loopt, moet je niet raar opkijken wanneer je mensen met oortjes in en een mobiel in de hand door de wijk ziet wandelen. Waarschijnlijk blijven zij bij verschillende plekken stilstaan. Want deze mensen lopen namelijk de audiotour ‘IN AFRI’, van theatergezelschap WAT WE DOEN.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden