GGD, huisartsen en Humanitas werken samen voor goede voorlichting over vaccinatie

20 juni 2021
Veel wijkbewoners in het gebied Feijenoord hebben nog twijfels over vaccinatie. Huisartsen en de GGD zijn daarom een voorlichting en vaccinatie initiatief gestart.

Informatie door vertrouwde personen, vaccinatie zonder inschrijving, dichtbij in eigen wijk. Allemaal redenen om mensen te overtuigen zich te laten vaccineren.

Humanitas stelde het Huis van de Wijk ‘t Klooster beschikbaar als vaccinatielocatie. Ook deed Fleur Schrijver, wijkverpleegkundige én mantelzorg specialist van welzijnsteam Humanitas, mee aan de actie afgelopen zaterdag op de Afrikaandermarkt.

Samen met huisartsen loopt ze rond op de markt om mensen aan te spreken en hun vragen te beantwoorden. Veel mensen geven aan te twijfelen of er niet genoeg vanaf te weten. Door een persoonlijk gesprek kan twijfel worden weggenomen en wie wil kan meteen naar de kraam voor ‘t Klooster om zich aan te melden. Vaccinatie vindt plaats in het buurthuis zelf door de mensen van de GGD.

Aanstaande zaterdag 26 juni is de vaccinatielocatie weer open! Dus heb je nog geen vaccin? Of zou je graag een huisarts willen spreken om je vragen te stellen? Kom dan naar de markt in de Afrikaanderwijk!

Verder lezen

Meer nieuws
Kinderkrant Afrikaanderwijk, Het laatste nieuws én meer

De gebeurtenissen in de wijk, gezien door de ogen van de kinderen. Of gewoon de hobby’s, dromen en wensen van kinderen. Dit soort onderwerpen lees je niet dagelijks in de krant. Maar wél in de kinderkrant van de Afrikaanderwijk. Daar is een groepje kinderen, onder bezielende leiding van Peter Klein Gunnewiek, de Kinderkrant Afrikaanderwijk gestart.

Proeven van elkaars heerlijke recepten

Het islamitische vastenmaand Ramadan is bijna voorbij. Rotterdamse moslims maken zich op voor het afsluitende Suikerfeest. In de Afrikaanderwijk wilde ‘Kookgroep Lalla Rookh’ een iftar maaltijd koken voor de buurt. De iftar is de maaltijd die gedurende de vastenmaand door moslims genuttigd wordt direct na zonsondergang.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden