Dag van de Mantelzorg: Muziek doet wonderen!

6 november 2019
Dag van de Mantelzorg stond op 4 november in het teken van de invloed van muziek op je hersenen. Het team van Miracles of music gaf muzikale tips om morgen al mee aan de slag te gaan. Zodat mantelzorgers en hun naasten meer gelukkige momenten kunnen ervaren.

Mantelzorgers uit diverse wijken van Feijenoord genoten van een lekkere lunch en een middag vol informatie en live muziek. Muziek kan je inzetten om terug te gaan naar een fijn gevoel van vroeger. Of om jezelf rustig te maken als je stress hebt. Of om jezelf op te vrolijken als je verdrietig bent. Muziek heeft dus veel invloed op ons brein. Dat geldt voor iedereen, maar juist ook bij mensen met dementie, autisme, verstandelijke beperking. Een voorbeeld: Heeft degene voor wie u zorgt weerstand bij douchen, verzorging, eten? Door lievelingsmuziek af te spelen brengt u iemand in een positieve stemming. Mensen met parkinson kunnen beter bewegen. Mensen die moeite hebben met praten, kunnen weer woorden vinden.
Muziek doet wonderen dus!

Bent u op zoek naar meer muzikale momenten in Feijenoord? Klik hiernaast voor een overzicht om activiteiten bij u in de buurt te vinden.

Vragen, erover praten of benieuwd naar meer?

Heeft u vragen? Vindt u het fijn om met anderen erover te praten? Hoort u graag wat er mogelijk is om ondersteund te worden? Daarvoor zijn er verschillende mogelijkheden:

Er vinden twee mantelzorgmomenten per maand (bijeenkomsten in een groep) plaats:

  • Eerste donderdag van de maand in De Groene Vink van 14.00-16.00 uur,
    Groene Hilledijk 585
  • Laatste donderdag van de maand in De Put van 17.30-20.30 uur,
    Putseplein 28

Wilt u individueel in gesprek met de mantelzorgspecialist? Neem dan contact op met Fleur Schrijver door te bellen naar 06 -13 80 67 52.

Voor regelingen waar u gebruik van kan maken kunt u naar de Vraagwijzer aan de Maashaven. Klik hier voor de locatie en openingstijden

Meer informatie over Miracles of Music vind u op hun website
www.miraclesofmusic.nl

Verder lezen

Meer nieuws
Boeken, muziek en ontmoeten: Open Huis 't Klooster

Met de bibliotheek terug in de wijk, een waanzinnige goochelshow, fantastisch pianospel van een lokale muzikant en de heerlijke hapjes van de geweldige African Queens was het Open Huis van 't Klooster een geslaagde dag.

Carrie Jansen: 'Ik gun iedere wijk een caravan!'

Tijdens de kennissesie op 15 juli kwamen betrokkenen samen om elkaar bij te praten over de infoplein in het gebied Feijenoord. Carrie Jansen, sociaal advocate bij Meesters aan de Maas, was ook van de partij.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden