Meer duidelijkheid over corona en het vaccin

7 april 2021
Op eerste Paasdag werd in het huis van de wijk ’t Klooster een livestream uitgezonden over het coronavirus en de vaccinatie tegen het virus. De theaterzaal fungeerde als decor voor de livestream talkshow ‘Meer duidelijkheid over corona en het vaccin', georganiseerd door de gemeente Rotterdam. De zaal werd in een mum van tijd omgebouwd tot een opnamestudio in talkshow setting. Zonder publiek uiteraard.

Onrust en twijfel

Het coronavirus is nu al meer dan een jaar onder ons en dat merken wij heel goed in ons dagelijks leven. Het virus heeft een enorme impact op de samenleving en dit geldt vanzelfsprekend ook voor de Islamitische gemeenschap. Inmiddels zijn er verschillende vaccins ontwikkeld en is er gestart met het vaccineren van de bevolking. De gemeente Rotterdam en SPIOR hebben vanuit de Islamitische gemeenschap signalen ontvangen dat er veel vragen zijn over het coronavirus en de coronavaccins. Ook worden er tegenstrijdige berichten verspreid over de vaccins. Dit zorgt voor onrust en twijfel.

Daarom organiseerde de gemeente Rotterdam, samen met SPIOR, een livestream waarin informatie werd gegeven en de kijkers vragen konden stellen vanuit hun ervaringen of zorgen. Dit kon liggen op het gebied van religie, maar ook praktisch in relatie tot bijvoorbeeld arbeid, opvoeding of knelpunten in de naleving van de maatregelen. Onder leiding van journalist Rachid Benhammou gaven, artsen, jongerenwerkers, opvoedkundigen én imams informatie over corona en de vaccinaties.

Kijkersvragen

Belangrijk hierbij was dat kijkers tijdens de uitzending, vragen konden stellen, die meteen beantwoord werden door de gasten aan tafel. En dat deed men dan ook. Het gesprek werd opgedeeld in drie gespreksrondes met telkens andere thema’s en gasten, werkzaam in de medische wereld, het sociale domein en binnen het theologische domein.

Met de artsen Mustafa Cener en Mustaf Albayrak werd vooral gesproken over het belang van vaccineren. Opvoedkundige Fadma Bouchataoui en jongerenwerker Mohammed Mounir spraken over de impact van de crisis op jongeren en imams Azzedine Karrat en Yusuf Cicek hadden het vooral over welke rol de islam kan spelen tijdens de pandemie.

Uitzending gemist?

De stream is hier terug te kijken

Mocht u na het zien van talkshow nog met vragen of onduidelijkheden zitten over het vaccineren, dan kunt u terecht op https://www.ggdrotterdamrijnmond.nl/infectieziekten/corona-covid19/vaccin/

Verder lezen

Meer nieuws
Huiswerk maken wordt een stuk leuker met Ikram en Wissal

De scholen waren dicht. Veel kinderen moesten het doen met thuisonderwijs. De zorgen over leerachterstand, vooral bij kinderen uit kwetsbare groepen of wijken, waren en zijn nog steeds groot. Dan is een beetje bijles of hulp voor veel kinderen en hun ouders zeer welkom. Ook in de Afrikaanderwijk.

Pannenkoekdag, meer dan lekker smullen

Als je wilt, valt er elke dag wel iets te vieren. Maar één van de leukste dagen is toch wel de Nationale Pannenkoekdag. Een dag waarin ouderen uit de buurt in het zonnetje worden gezet en waar jong en oud met elkaar in contact komen.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden