Sabrina genomineerd voor prestieuze kinderprijs

18 september 2020
Sabrina is genomineerd voor de nationale Kinderprijs! Samen met haar moeder heeft ze meer dan tachtig mooie tekeningen naar oude mensen gebracht in de Afrikaanderwijk.

Sabrina heeft eerst geholpen met de aanbelactie van Humanitas bij ouderen in de wijk. Samen met haar moeder en andere buurtbewoners ging ze langs oude mensen om ze een hart onder de riem te steken. Dit op een hele grote afstand, wel zeker anderhalf meter. Toen zag Sabrina dat veel oudere mensen het erg leuk vonden om even met haar te kletsen. En toen bedacht ze een geweldig idee. Ze wilde graag mooie tekeningen maken en deze bij alle ouderen in de brievenbus doen.

Daarom deed ze een oproep om tekeningen te maken bij alle kinderen in de buurt. Daarmee verzamelde ze meer dan tachtig tekeningen! Met een mooie of lieve tekst erbij.

Kinderen deden ze in de bus van huis van de wijk ‘t Klooster en daarna bracht Sabrina ze bij de oude mensen in de buurt.

En deze super mooie actie bleef dus niet ongemerkt. Sabrina werd genomineerd voor de Nationale Kinderprijs en mocht haar verhaal voor heel veel mensen vertellen. Ze heeft nét niet gewonnen maar dat maakt voor ons niks uit. Voor de Afrikaanderwijk is ze de grote winnaar. Want met kinderen als Sabrina worden heel veel buurtbewoners blij!

https://www.vteam.tv/kinderprijs


Verder lezen

Meer nieuws
Een Wereldvakantie! in het Afrikaanderpark

Oog in oog staan met een (opblaasbare) leeuw? Swingen op Caribische muziek. Een heerlijk Surinaams hapje, Turkse thee… Zijn we op vakantie? Jazeker. Op Wéreldvakantie zelfs.

De Botanische tuin van Afrikaanderwijk

In de Botanische Tuin Afrikaanderwijk lopen we door de tuin en vertelt Astrid welke planten we zien, zoals haar favoriete plant de Stekelwinde. Ze woont aan de andere kant van Rotterdam, maar is ook met grote regelmaat in deze tuin te vinden als coördinator.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden