Ismail Güveç: samenwerking is nu extra belangrijk

30 april 2020
Deze week verrijst de boodschap ‘In de Afrikaanderwijk helpen we elkaar, ook op afstand’ boven de Kocatepe moskee aan het Afrikaanderplein. Een idee van de moskee om samen met de wijkpartijen een gezamenlijke boodschap uit te zenden naar de buurt werd door meer dan 30 wijkpartners enthousiast ontvangen.

Het spandoek is een uiting van de goede samenwerking die in deze Coronacrisis is ontstaan om bewoners in de Afrikaanderwijk een hart onder de riem te steken. Om aan te geven dat niemand er alleen voor hoeft te staan. We staan klaar voor je.

'Alle wijkpartners nemen een specifieke rol op zich' zegt Hanan Cherif van Humanitas. Zo stelde Humanitas een hulplijn waar mensen zich kunnen melden met vragen over boodschappen of financiën. De hulpvragen worden vervolgens besproken met de partners en opgepakt.

Ismail Güveç, voorzitter van de Kocatepe Moskee: "De Kocatepe neemt een centrale plek in de de Afrikaanderwijk in. Zij vormt een plaats waar bewoners kunnen deelnemen aan religieuze, culturele en sociale activiteiten. De moskee is voor de bewoners een ontmoetingsplek om contacten te onderhouden en waar ze terecht kunnen voor advies. Nu dit niet kan zien we dit als een uiting naar de wijk om te laten zien dat we er ook nu zijn voor de bewoners én dat we dit samen doen met heel veel andere organisaties".

Volg je ons al op Facebook? Daar houden we je op de hoogte van al het nieuws uit de wijk!

Verder lezen

Meer nieuws
Samira zet zich in voor de Afrikaanderbuurt

De buurtmoeders van de Afrikaanderwijk zijn een gemotiveerde groep dames met veel energie en slagkracht. Vanuit het huis van de wijk maken ze deze dagen pakketjes voor bewoners die het nodig hebben.

Wessel krijt voor bewoners: houd vol!

Wessel is 15 jaar en is aan het krijten. Maar Wessel krijt niet zomaar, hij krijt voor de bewoners in de flat aan de Afrikaanderplein.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden