Nieuws en verhalen

Al 40 jaar lang een betrokken vrijwilliger
Nieuws
13 juli 2021

Het was een feestelijke middag, vorige week in het Huis van de wijk Irene, in Bloemhof. Tijdens de wekelijkse samenkomst van ouderen, werd namelijk een bijzonder iemand in het zonnetje gezet. Vrijwilliger Lien van der Schalie werd 75 jaar en haar man Ruud was een paar dagen eerder ook de 75 gepasseerd.

De Regenboog in Bloemhof, speelplezier met juf Annie
Nieuws
12 juli 2021

In Bloemhof staat een schattig en pittoresk speeltuintje. Zo op het eerste gezicht zou je het geen speeltuin noemen. Eerder een binnentuin van een woonblok. Maar speeltuin De Regenboog is echt een speeltuin.

Studio Oleander, veel meer dan alleen een chillplek
Nieuws
2 juni 2021

Het was een drukte van jewelste op het Oleanderplein in Bloemhof. Gisteren werd Studio Oleander feestelijk geopend. Vele kinderen en jongeren stonden op het plein te wachten alsof de koning elk moment zou arriveren.

Voortraject Werk, cursisten in hun kracht
Nieuws
17 maart 2021

Taal kan soms echt een barrière zijn in je dagelijkse leven. Bijvoorbeeld bij het vinden van werk, stage of vrijwilligerswerk. Gelukkig kun je daar wat aan doen.

Van boterham naar sociaal ondernemer
Nieuws
14 december 2020

Hij is inmiddels een bekend gezicht in heel Rotterdam en heeft zelfs -naar goed Rotterdams gebruik- een bijnaam, Johan de Boterhammenman. Johan zorgt al sinds de lente van 2017 voor boterhammen, fruit en een pakje drinken voor de kinderen die zonder eten naar school gaan in Rotterdam Zuid.

Griepprik en antwoord op je vragen!
Nieuws
13 november 2020

Wat doe je als er 700 wijkbewoners in Huis van de Wijk Irene binnen komen om hu griepprik te halen? Gelijk een senioren-infoplein organiseren natuurlijk!

Jongerenhubs in aantocht
Nieuws
13 oktober 2020

Om ervoor te zorgen dat jongeren hun vrije tijd op een leuke manier besteden, zijn we op een aantal locaties in de wijk Feijenoord bezig met de uitbreiding van de programmering voor deze doelgroep.

Meester Mo is er voor iedereen
Nieuws
25 september 2020

Mohammed, ook wel bekend als Meester Mo, kent zo’n beetje alle jongeren en veel van hun ouders in Bloemhof. Al jaren is hij actief op het Bloemhofplein met zijn ‘Speelwinkel’.

Enthousiaste kinderen bij kick-off SCC Bloemhof
Nieuws
18 september 2020

Afgelopen woensdag 9 september trokken alle kinderen van de Pantarijnschool en hun ouders naar Huis van de Wijk Irene in Bloemhof. Die middag was namelijk de Kick-off van de Sport & Cultuur Club (SCC) Bloemhof.

Tante Annie maakt van Bloemhof een feestje
Nieuws
3 september 2020

Annie is de de drijvende kracht achter speeltuin de Regenboog in Bloemhof. Maar dat is niet het enige. Annie is altijd bezig, altijd creatief. Kleding maken, naaicursus hier, knutselworkshop daar. Een echte duizendpoot met een groot sociaal hart.

Schoonmaakactie Bloemhof
Nieuws
13 juli 2020

Twee weken geleden hebben de kinderen van Bloemhof de handen ineen geslagen om hun wijk grondig schoon te maken. Veel kinderen vinden het afval op straat een van de grootste problemen van Bloemhof en daarom organiseerden zij een schoonmaakactie.

Er wordt hard gewerkt in de Ericatuin
Nieuws
17 juni 2020

Buurman Hassan plukt druivenbladeren in de wijktuin, zodat zijn vrouw vanavond Dolma kan maken, als geschenk voor de familie in Nederland.

Restaurant Dolice brengt muziek
Nieuws
5 juni 2020

Duo Senay & Riza brengen met de Saz en trommel, muziek in Bloemhof. Vanaf balkons en gallerijen kunnen bewoners genieten van de klanken. Gepassioneerd verteld Senay wat muziek voor haar betekend; 'muziek is levensritme, het is een adem'.

Organisaties weten elkaar te vinden in Bloemhof
Nieuws
2 juni 2020

Afgelopen maanden werden er maaltijden rondgebracht in Bloemhof, bij ouderen of mensen die zelf echt de deur niet uit konden. Verschillende organisaties, initiatieven, bewoners en vrijwilligers wisten elkaar goed te vinden.

Melissa: Gewoon mensen helpen die het nodig hebben
Nieuws
21 mei 2020

Melissa: Gewoon mensen helpen die het nodig hebben

Patrick: waar ik kom, wordt het schoon
Nieuws
14 mei 2020

Patrick woont al vanaf 2014 in Bloemhof aan de Strevelsweg. Toen hij hier kwam wonen was het naar zijn zeggen; 'een grote ranzige boel.'

Ayse: iets doen voor een ander geeft me energie
Nieuws
7 mei 2020

Ayse woont haar hele leven al in Bloemhof. Ze geeft aan dat ze altijd met vrijwilligerswerk is bezig geweest. Zo is ze opgevoed, haar ouders waren erg behulpzaam naar zowel buren als familie.

Johan: Ik ga Coronaproof boterhammen smeren
Nieuws
4 mei 2020

Johan de Boterhammenman uit Bloemhof gaat 11 mei weer van start. Hij smeert 72 bammetjes per dag voor kinderen van Zuid.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden