Nieuws en verhalen

Meer activiteiten in Bloemhof met Mo en Rinie
Nieuws
25 juni 2020

Rinie en Mohamed willen graag meer activiteiten en aandacht voor wijk Bloemhof. En niet een keer maar het liefst elke dag. Dat kan nu via de sport en cultuurclub Bloemhof! Waarom?

Er wordt hard gewerkt in de Ericatuin
Nieuws
17 juni 2020

Buurman Hassan plukt druivenbladeren in de wijktuin, zodat zijn vrouw vanavond Dolma kan maken, als geschenk voor de familie in Nederland.

Restaurant Dolice brengt muziek
Nieuws
5 juni 2020

Duo Senay & Riza brengen met de Saz en trommel, muziek in Bloemhof. Vanaf balkons en gallerijen kunnen bewoners genieten van de klanken. Gepassioneerd verteld Senay wat muziek voor haar betekend; 'muziek is levensritme, het is een adem'.

Organisaties weten elkaar te vinden in Bloemhof
Nieuws
2 juni 2020

Afgelopen maanden werden er maaltijden rondgebracht in Bloemhof, bij ouderen of mensen die zelf echt de deur niet uit konden. Verschillende organisaties, initiatieven, bewoners en vrijwilligers wisten elkaar goed te vinden.

Melissa: Gewoon mensen helpen die het nodig hebben
Nieuws
21 mei 2020

Melissa: Gewoon mensen helpen die het nodig hebben

Patrick: waar ik kom, wordt het schoon
Nieuws
14 mei 2020

Patrick woont al vanaf 2014 in Bloemhof aan de Strevelsweg. Toen hij hier kwam wonen was het naar zijn zeggen; 'een grote ranzige boel.'

Ayse: iets doen voor een ander geeft me energie
Nieuws
7 mei 2020

Ayse woont haar hele leven al in Bloemhof. Ze geeft aan dat ze altijd met vrijwilligerswerk is bezig geweest. Zo is ze opgevoed, haar ouders waren erg behulpzaam naar zowel buren als familie.

Johan: Ik ga Coronaproof boterhammen smeren
Nieuws
4 mei 2020

Johan de Boterhammenman uit Bloemhof gaat 11 mei weer van start. Hij smeert 72 bammetjes per dag voor kinderen van Zuid.

Voorproefje: de Vogelclub schildert nieuwe ruimte Irene
Nieuws
1 mei 2020

We zitten niet stil...Kijk onze prachtige nieuwe ruimte in huis van de wijk Irene. De sport-muziekruimte is door gezamenlijke inspanning grondig aangepakt. John en de mannen van de Vogelclub gingen voorop.

Bedankt lieve vrijwilligers van Humanitas! Op naar 2020!
Nieuws
19 november 2019

Zonder vrijwilligers zouden velen niet kunnen zijn waar ze nu staan. Door hun vrijwilligerswerk kan elke dag weer veel gebeuren in de wijken. In de Huizen en Huiskamers van de Wijk. Tijdens infopleinen, bijeenkomsten en evenementen. Als geweldige gastheer en -vrouw of als waardevolle baliemedewerker. Bedankt voor al het moois dat jullie doen!

Open Tuin Ericaplein
Nieuws
2 oktober 2019

Op woensdagmiddag 25 september was de Open Tuin Ericaplein. René, de tuinman van Bloemhof, bewoners en Humanitas werken samen hard om de tuin op te knappen en nieuw leven in te blazen. Het ziet er al mooi uit!

Humanitas aanwezig op Tentakelfestival in Bloemhof
Nieuws
2 oktober 2019

Op 11 september stond Humanitas in Bloemhof als partner uit de wijk op het rondreizende Tentakelfestival. Naast alle activiteiten was het een mooie gelegenheid voor wijkpartners om zich te presenteren aan wijkbewoners.

‘Ik wil dat het hier zo leuk wordt, dat mensen blijven’
Nieuws
20 september 2019

In een interview met NPRZ vertelt wijkregisseur Hammadi over zijn werk in de wijk Bloemhof. Hij wilt dat het zo leuk wordt, dat mensen blijven.

Doe mee met Theateratelier Bloemhof!
Nieuws
27 augustus 2019

Elke dinsdagmiddag is in het Huis van de Wijk Irene het Theateratelier Bloemhof. Door middel van theater worden onderwerpen die in het dagelijks leven voorkomen. Kom je ook?

Nieuwe ontmoetingsruimte in Huis van de Wijk Irene
Nieuws
19 juli 2019

In het Huis van de Wijk Irene is de ontmoetingsruimte flink vernieuwd. De nieuwe inrichting geeft je dat fijne huiskamer gevoel waar je even lekker kan genieten van een heerlijk kop koffie.

Taalles en knutselen met Hanane
Nieuws
19 juli 2019

Hanane en haar man Faouzi wonen samen met hun kinderen in de Rotterdamse wijk Bloemhof waar zij als het ware hun steentje bijdragen aan een mooiere maatschappij.

Buurtcentrum Oleander sluit haar deuren, vijf andere locaties blijven open
Nieuws
24 juni 2019

Buurtbewoners in Bloemhof-Noord kunnen tot 19 juli 2019 gebruik maken van buurthuis Oleander op het Oleanderplein 43. Oleander heeft jarenlang dienstgedaan als buurtcentrum.

Themabijeenkomsten: Ouder & Kind
Nieuws
12 juni 2019

Woont u in de wijk Bloemhof en heeft u kinderen? Dan is de themabijeenkomst “Ouder- en kindochtend” interessant voor u.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden