Enthousiaste kinderen bij kick-off SCC Bloemhof

18 september 2020
Afgelopen woensdag 9 september trokken alle kinderen van de Pantarijnschool en hun ouders naar Huis van de Wijk Irene in Bloemhof. Die middag was namelijk de Kick-off van de Sport & Cultuur Club (SCC) Bloemhof. In en om het Huis van de Wijk konden de kinderen kennismaken met allerlei verschillende, leuke sport- en cultuuractiviteiten.

Zo was er een digitale workshops waarbij Daniël dos Santos de kinderen een game character of stop motion film leerde maken. Nele Mennes maakte met de kinderen muziek zonder instrumenten. Inge Schippers ging met de kinderen voorwerpen knutselen van gebruikte materialen. Bij Thea van Gils leerden de kinderen over de stadsnatuur en de verschillende dieren in hun wijk. De sportliefhebbers werden enthousiast gemaakt voor verschillende sporten door Rinie Boutens. En wat te denken van streetdance met Go2groove en een theaterworkshop van Jeugdtheater Hofplein.

De SCC Bloemhof is een initiatief van Stichting Humanitas waarmee het kinderen – in dit geval via de dagprogrammering van hun school – wil stimuleren hun talenten te ontwikkelen en hun zelfvertrouwen een boost geven. Daarnaast biedt het de mogelijkheid een fysieke, mentale en sociale basis te leggen in een veilige sociale omgeving. Het initiatief is gestart om het een Sport & Cultuur Club te laten zijn voor- en door de wijk.

“Het mooie van dit programma is dat we organisaties en mensen samenbrengen. Zo komen de begeleiders en trainers vaak ook hier uit de wijk of uit het gebied Feijenoord. Wijkbewoners dragen dus een steentje bij,” zeg wijkadviseur Frederique de Rooij.

“Ik denk dat we het de kinderen nog best lastig hebben gemaakt,” vervolgt De Rooij. “Ze moeten nu namelijk een keuze gaan maken van wat ze tot aan de kerstvakantie – na school - willen doen in de 3 uur sport & cultuur. Gelukkig kunnen ze erna weer een nieuwe keuze maken om zo te kijken waar hun talent en passie ligt.”

Verder lezen

Meer nieuws
Tante Annie maakt van Bloemhof een feestje

Annie is de de drijvende kracht achter speeltuin de Regenboog in Bloemhof. Maar dat is niet het enige. Annie is altijd bezig, altijd creatief. Kleding maken, naaicursus hier, knutselworkshop daar. Een echte duizendpoot met een groot sociaal hart.

Schoonmaakactie Bloemhof

Twee weken geleden hebben de kinderen van Bloemhof de handen ineen geslagen om hun wijk grondig schoon te maken. Veel kinderen vinden het afval op straat een van de grootste problemen van Bloemhof en daarom organiseerden zij een schoonmaakactie.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden