Buurtcentrum Oleander sluit haar deuren, vijf andere locaties blijven open

24 juni 2019
Buurtbewoners in Bloemhof-Noord kunnen tot 19 juli 2019 gebruik maken van buurthuis Oleander op het Oleanderplein 43. Oleander heeft jarenlang dienstgedaan als buurtcentrum.

Na 19 juli is het buurthuis voorgoed gesloten en worden de activiteiten verhuisd naar alternatieve, kleinere, locaties in de wijk. Alle gebruikers zijn hiervan op de hoogte gebracht. Dit besluit komt na een onderzoek onder buurtbewoners en diverse gesprekken met de wijkraad, gebruikers en de gemeente Rotterdam.

Hillevliet wordt ook Huis van de Wijk voor Bloemhof Noord

Humanitas wil dat Huizen van de Wijk, naast goede bereikbaarheid, de juiste faciliteiten bieden voor haar bewoners. Uit onderzoek blijkt dat buurtbewoners graag meer sport en beweegactiviteiten willen in de wijk. Oleander was hier helaas niet meer geschikt voor met maar één grote en niet geventileerde zaal. Hillevliet biedt deze mogelijkheid wel aangevuld met gymzalen.

Naast Hillevliet worden er op vijf andere plekken in de wijk door bewoners activiteiten georganiseerd die van grote waarde zijn voor het welzijn van de wijk. Dit zijn De Kleine Villa, tweedehandskledingwinkel Brillante, Speeltuin de Regenboog, Speeltuin de Klimroos, De Speelwinkel van Mohammed en het Bloemhof-plein. Allen op loopafstand van Oleander. Humanitas wil de komende tijd geld en tijd investeren om activiteiten voor nog meer bewoners toegankelijk te maken en de uitstraling van deze “huiskamers” te verbeteren zodat iedereen zich welkom voelt.

De wijkraad heeft aangegeven dat ze het fijn zouden vinden buurthuis Kamelia weer een functie krijgt. Mocht dit pand beschikbaar komen bekijken we met alle betrokkenen hoe we dit pand in ere kunnen herstellen.

Informatiemarkt 11 september

Na de zomervakantie organiseert Humanitas op het Oleanderplein een informatiemarkt, samen met bewoners, om bestaande en nieuwe activiteiten in de vijf “huiskamers” onder de aandacht te brengen bij buurtbewoners.

Voor meer informatie of aanmelden van een nieuwe activiteit kunt u zich melden bij Hammadi Ajmidar van Humanitas, hajmidar@stichtinghumanitas.nl.

Foto: Like Je Wijk Bloemhof

Verder lezen

Meer nieuws
Themabijeenkomsten: Ouder & Kind

Woont u in de wijk Bloemhof en heeft u kinderen? Dan is de themabijeenkomst “Ouder- en kindochtend” interessant voor u.

Veel reacties op ‘boterhammen-man’

Johan Muurlink staat in Bloemhof ook wel bekend als Johan de boterhammenman. Sinds afgelopen jaar smeert hij elke schooldag in Huis van de Wijk Irene de boterhammen voor kinderen die van huis uit geen lunch meekrijgen.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden