Jongerenhubs in aantocht

13 oktober 2020
Om ervoor te zorgen dat jongeren hun vrije tijd op een leuke manier besteden, zijn we op een aantal locaties in de wijk Feijenoord bezig met de uitbreiding van de programmering voor deze doelgroep. Naast de activiteiten die al plaats vinden in de sporthal bij De Dam (Feijenoord) en in ’t Klooster (Afrikaanderwijk), ontwikkelen we programma’s op twee nieuwe locaties.

Het “Bouwhuis” in de Landbouwbuurt in Vreewijk en “Studio Oleander” aan het Oleanderplein in Bloemhof. Beide locaties gaan in oktober van start met de programmering.

Volgens Fréderique de Rooij van Humanitas zijn er veel probleempleinen in de wijk Bloemhof. “We willen positiviteit op de pleinen door de mensen aan elkaar te verbinden. Dat is al gelukt met ‘De speelwinkel’ op het Oleanderplein. Een soort mini-huis van de wijk, waar mensen samenkomen. Sinds de komst van dat gebouw lijkt het respect van hangjongeren naar kinderen en hun ouders op het plein te zijn toegenomen.” Ditzelfde effect willen we realiseren door nu ook voor oudere jeugd een plek in de wijk te creëren. Samen met de jongeren zelf is de programmering bedacht. Er wordt straks gekookt, er komt een muziekstudio en sportactiviteiten. Vanaf 19 oktober starten de eerste activiteiten. Iets later dan gepland door Corona.

Verder lezen

Meer nieuws
Meester Mo is er voor iedereen

Mohammed, ook wel bekend als Meester Mo, kent zo’n beetje alle jongeren en veel van hun ouders in Bloemhof. Al jaren is hij actief op het Bloemhofplein met zijn ‘Speelwinkel’.

Enthousiaste kinderen bij kick-off SCC Bloemhof

Afgelopen woensdag 9 september trokken alle kinderen van de Pantarijnschool en hun ouders naar Huis van de Wijk Irene in Bloemhof. Die middag was namelijk de Kick-off van de Sport & Cultuur Club (SCC) Bloemhof.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden