Melissa: Gewoon mensen helpen die het nodig hebben

21 mei 2020
De 19-jarige Melissa is als vrijwilliger actief in Bloemhof. Normaal werkte ze in de horeca en Buurt- en Speeltuinwerk Rotterdam, maar dat stopte allemaal door het coronavirus en dan zit je ineens thuis. Ze was nog niet bekend met vrijwilligerswerk, haar moeder heeft haar hierop gewezen. En daarop maakte Melissa de beslissing om aan de slag te gaan. Ze vindt het leuk om op deze manier iets voor de wijk te kunnen betekenen.

In het begin liet ze voor iemand uit de wijk de hond uit. Naast dat ze deze bewoner verder hielp, kon ze ook een beetje ervaren hoe het zou zijn om zelf een hond te hebben. Melissa is namelijk gek op honden en zou er zelf ook graag één hebben. Vaak helpt ze haar moeder met het rondbrengen van boodschappen naar ouderen en ze brengt drie keer per week maaltijden bij mensen die dit goed kunnen gebruiken. Ze maakt dan ook regelmatig een praatje. Sommige mensen lijken verder weinig contact te hebben en dan betekent dat stukje aandacht veel.

Als Melissa haar gewone werk weer start, wordt het vrijwilligerswerk lastig te combineren. Mocht ze zo nu en dan nog tijd over hebben, vindt ze het prima om zich nog eens in te zetten. Ze zou anderen ook aanraden om vrijwilligerswerk te doen. 'Veel jonge mensen zitten nu thuis en zijn niet zo vatbaar voor Corona'. 'Als je je aan de hygiëne-voorschriften houdt, kun je gewoon mensen helpen die het nodig hebben'. 'Mogelijk kennen veel jongeren het begrip vrijwilligerswerk ook niet, bij mij kwam mijn moeder met uitleg en de mogelijkheid van vrijwilligerswerk'. 'Als we elkaar helpen, als we het samen doen, dat is veel beter'.

Verder lezen

Meer nieuws
Patrick: waar ik kom, wordt het schoon

Patrick woont al vanaf 2014 in Bloemhof aan de Strevelsweg. Toen hij hier kwam wonen was het naar zijn zeggen; 'een grote ranzige boel.'

Ayse: iets doen voor een ander geeft me energie

Ayse woont haar hele leven al in Bloemhof. Ze geeft aan dat ze altijd met vrijwilligerswerk is bezig geweest. Zo is ze opgevoed, haar ouders waren erg behulpzaam naar zowel buren als familie.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden