Taalles en knutselen met Hanane

Het verhaal van Hanane en haar echtgenoot Faouzi is een mooi voorbeeld van zowel vrijwilligerswerk als iets terugdoen voor de wijk. Zij wonen in de bijzondere Rotterdamse wijk Bloemhof waar zij als het ware hun steentje bijdragen aan een mooiere maatschappij.

Hanane is een Arabische taalklas begonnen nadat buurtouders haar hadden gevraagd om hun kinderen hierin les te geven. Dit kan zij goed omdat zij de Arabische taal uitstekend beheerst in zowel taal als schrift. Dit komt o.a. door haar studie Franse recht in Marokko. Daarnaast doet zij voor de Prestatie010 om de twee weken de knutselclub voor kinderen. Dit doet zij vol enthousiasme en energie in het Huis van de Wijk Irene. Haar echtgenoot Faouzi steunt haar hierin.

Hierdoor leert ze kinderen een andere taal naast de Nederlandse taal en zorgt zij dat kinderen plezier hebben tijdens het knutselen. Zij maakt hiermee veel ouders en kinderen blij.

Wil jij ook iets doen in bijvoorbeeld het Huis van de Wijk Irene? Neem dan contact op met één van onze teamleden. Je kan ze vinden onder het kopje contactpersonen.

Volg ons ook op Facebook via Bloemhof Daagt Je Uit voor mooie verhalen uit de wijk!

Verder lezen

Meer nieuws
Buurtcentrum Oleander sluit haar deuren, vijf andere locaties blijven open

Buurtbewoners in Bloemhof-Noord kunnen tot 19 juli 2019 gebruik maken van buurthuis Oleander op het Oleanderplein 43. Oleander heeft jarenlang dienstgedaan als buurtcentrum.

Themabijeenkomsten: Ouder & Kind

Woont u in de wijk Bloemhof en heeft u kinderen? Dan is de themabijeenkomst “Ouder- en kindochtend” interessant voor u.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden