De Huiswerkclub

Weet je wat frustrerend is? Dat sommige kinderen onterecht minder kansen krijgen. Ze lopen bijvoorbeeld een leerachterstand op, omdat ze niet de juiste begeleiding krijgen. Terwijl er wel potentie is. Door middel van extra begeleiding wil de huiswerkclub ze een steuntje in de rug geven.

De basisschool is leidend

De oprichters van de huiswerkclub zagen hoe ouders worstelden met het geven van extra begeleiding. Sommige ouders hebben geen tijd, of kennen de taal niet. Er zijn een heleboel redenen waarom het moeilijk kan zijn om de juiste begeleiding te geven. Maar om deze mensen te helpen, werd er een huiswerkclub opgericht. Kinderen krijgen daar begeleiding aansluitend op het huiswerk dat zij meenemen van school.

Tijdens de begeleiding maakt de huiswerkclub gebruik van ‘Het Basisschoolboek’. Hierin staat alles wat je op de basisschool leert. Alle verschillende methodes en leerlijnen kan je daarin terugvinden. De leerkracht blijft ten slotte leidend. Dus proberen ze tijdens de huiswerkbegeleiding de systemen en methodes te gebruiken, die het kind meekrijgt vanuit school. “Anders werkt het alleen maar verwarrend voor de kinderen.”

Plezier

“Een stralend kind dat binnenkomt en trots vertelt dat het een heel goed cijfer heeft gehaald. Dat maakt het heel waardevol werk.” De kinderen lijken met plezier naar de huiswerkbegeleiding te gaan. “Als al het huiswerk af is. Spelen we met een aantal kinderen galgje of stedenkwartet. De kinderen willen soms nog helemaal niet naar huis.”

De basisscholen zijn eindelijk weer open, maar dat is natuurlijk een tijdje anders geweest. Volgens de huiswerkclub zouden juist nu heel veel kinderen baat hebben bij begeleiding. Samen met haar stagiaires kunnen zij nog veel meer kinderen helpen. Tijdens de begeleiding wordt er netjes rekening gehouden met de coronaregels. Iedereen heeft een mondkapje op, plasticschermen staan tussen de tafels, regelmatig wast iedereen zijn handen en de groepen zijn nooit groter dan 6 kinderen. Er worden dan simpel weg meer groepen gemaakt.

Meedoen?

Wil je je kind opgeven voor huiswerkbegeleiding? Dat kan! De begeleiding is normaal gesproken voor iedereen betaalbaar, maar is nu zelfs nog gratis! Voor meer informatie en aanmelden kun je contact opnemen met Danielle Schmidt (06 - 10 18 10 58).

Sinds kort heeft Humanitas de huiswerkbegeleiding gekoppeld aan Netwerk Nieuw Rotterdam. Waar zij nu stagiaires van krijgen die helpen bij de huiswerkbegeleiding. Daarnaast faciliteert Humanitas ook de ruimtes en doen zij een deel van de organisatie. Samen proberen we voor alle kinderen gelijke kansen te creëren.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden