Sezer: Fiets Mee!

Nederland is een fietsland. Het is milieuvriendelijk, snel en goed voor het lichaam. Toch is het niet voor iedereen voor de hand liggend om op de fiets te stappen. Tijdens een onderzoek naar mobiliteit onder Rotterdammers, bleek dat in sommige wijken de bewoners zelden in aanraking kwamen met de fiets. Daarom is Sezer in 2017 van start gegaan met het Fiets Mee project.

Wat willen we bereiken

Wij willen gelijke kansen voor alle bewoners om volwaardig deel te kunnen nemen aan de maatschappij. We dragen bij aan zelfvertrouwen, veiligheid en betrokkenheid van de wijk. Daarnaast is fietsen ook bevorderlijk voor de gezondheid van de deelnemers en is het een relatief goedkoop reisalternatief. Kortom een wijknetwerk waarin de fiets de belevingswereld vergroot, de horizon verbreedt en handvatten biedt om zelfstandig activiteiten te ondernemen.

Hoe werkt het

Verspreid over heel Rotterdam hebben wij fietsen en trainers. Nieuwe deelnemers worden ingedeeld bij de dichtstbijzijnde locatie. We starten de eerste les met de theorie en de rest zijn praktijklessen. Onze trainers nemen de tijd voor iedere deelnemer. Zodat na de 10 lessen de deelnemers zelfstandig kunnen fietsen en het fietscertificaat mogen ontvangen. Mits u minimaal 8 van de 10 lessen heeft gevolgd. Wilt u meer weten? Ga dan naar de website van Sezer.

Hoe kunt u meedoen

Inmiddels hebben we al ruim 1000 Rotterdammers op de fiets geholpen. Als al deze mensen het kunnen leren, kunt u het ook! Stuur een mailtje naar Baris ( baris@sezer.nl ) om u in te schrijven. Hij helpt u verder.

Trainers

De trainers van Fiets Mee hebben we opgeleid om rekening te houden met persoonlijke omstandigheden. Bent u bijvoorbeeld een keer hardgevallen of kent u de verkeersregels niet goed? Geen probleem. De cursus begint bij niveau 0.

Talentklassen

Naast het Fiets Mee project, doet Sezer nog meer in Rotterdam. Zoals bijvoorbeeld de talentklassen. Deze klassen zijn bedoeld voor kinderen die de gymnasium of HAVO zouden kunnen bereiken. Alleen krijgen zij nu niet de kans door een achterstand in taal en algemene ontwikkeling. Meer informatie kunt u vinden op de website.

Partners

Sezer is een mobiliteitsparner van gemeente Rotterdam en Fietskoers 2025. De fietsen die we mogen gebruiken zijn van deelfietsaanbieders Gobike en Donkey. Wij mogen bij tal van basisscholen en huizen van de wijk onze fietsen stallen, theorie lessen houden en als verzamelpunt gebruiken. De locatie van wielrenners club Combinatie Ahoy, mogen we gebruiken om de fietscertificaten uit te delen.

Andere initiatieven

Meer initiatieven
Speeltuin de Middenstip

Al ruim vijftig jaar dient speeltuin de Middenstip als ontmoetingsplek voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Dit jaar staat in het teken van vernieuwing.

Beweegtolk

Tijdens de afgelopen zomer liep Peggy Tolk, zoals zovelen tijdens de pandemie, een rondje. Onderweg kwam ze een groepje senioren tegen die onder begeleiding van Roland aan het sporten waren.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden