Speeltuin de Middenstip

Al ruim vijftig jaar dient speeltuin de Middenstip als ontmoetingsplek voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Dit jaar staat in het teken van vernieuwing. Nieuw bestuur, nieuwe vrijwilligers, nieuwe activiteiten en er zijn zelfs plannen om de buitenplaats een upgrade te geven.

Wat we willen bereiken

Het nieuwe team wil dat speeltuin de Middenstip Dé speel, ontdek, leer en ontmoetingsplek wordt in de wijk. In eerste instantie is het een ontmoetingsplek voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Het is een plek waar zij vrij kunnen spelen, maar er wordt ook ruimte geboden voor jeugd.

Initiatieven

"De kinderen en hun ouders kennen de wijk het beste. Zij weten wat er mist en wie daar behoefte aan heeft. Daarom is het een win-win situatie wanneer bewoners hun eigen initiatieven opzetten of aanhaken bij bestaande projecten. Daarnaast werken we ook graag samen met andere partners."

"Wij streven ernaar om de bewoners de vrijheid en het vertrouwen te geven om zelf ook initiatieven op te zetten. We hebben al een aantal moeders uit de wijk die activiteiten organiseren zoals het kindergala, najaarsgala, sinterklaas– en kerstfeest."

"Naast initiatiefnemers voor activiteiten zijn wij altijd op zoek naar vrijwilligers die ons ondersteunen om de speeltuin, schoon, heel en veilig te houden. Je kunt ook stagelopen in de speeltuin en een mooie ervaring opdoen."

Speeltijd

In de winter is de speeltuin doordeweeks open van 11:30 – 17:00 u. Vanaf 15 april is de speeltuin ook op de zaterdag geopend van 13:00 u tot 16:00 u. Buiten deze tijden vinden er ook andere activiteiten plaats. Zoals seniorengym, dans voor kids en volwassenen, bewegen en participeren P010 van Humanitas. Het actuele programma kun je vinden in de wijkagenda.

Partners

"Wij streven ernaar dat de speeltuin echt een onderdeel wordt van het wijknetwerk. Zo werken wij nu al samen met Humanitas, De Agnesschool, Chance 2 Influence, House of e-sports en Talentz Skool. In de toekomst willen we deze samenwerking nog breder trekken."

Andere initiatieven

Meer initiatieven
Beweegtolk

Tijdens de afgelopen zomer liep Peggy Tolk, zoals zovelen tijdens de pandemie, een rondje. Onderweg kwam ze een groepje senioren tegen die onder begeleiding van Roland aan het sporten waren.

You-Talent

Het ontwikkelen van talenten, kinderen laten voelen dat ze gezien en gehoord worden. Dat gaf Samantha, voormalig wijkregisseur Feijenoord bij Humanitas, zoveel voldoening dat ze inmiddels 12 jaar geleden besloot om een organisatie te starten in Feijenoord: You-Talent.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden