Nieuws en verhalen

Start van 2e jaar Sport & Cultuur Club Feijenoord een groot succes
Nieuws
18 september 2020

Na een succesvol eerste jaar, waarbij meer dan 250 kinderen van de Agnesschool meededen, zijn we vorige week woensdag gestart met het 2e jaar Sport & Cultuur Club (SCC) Feijenoord.

Eerste mooie 2 weken van Zomercampus010 in Feijenoord
Nieuws
31 juli 2020

De afgelopen 2 weken waren er dagelijks ruim 80 kinderen uit Feijenoord en Kop van Zuid die zichtbaar genoten van de Zomercampus010 op de locatie de Dam in Feijenoord.

Is gezond ook lekker? In de Dam gebeurt het!
Nieuws
2 juli 2020

VoedselEducatie010 laat zien hoe ze kinderen laten kennismaken met gezond eten dat ook heel lekker is. En welke plannen er zijn voor de toekomst.

Wijkkrant voor wijk Feijenoord
Nieuws
30 juni 2020

De eerste week van juli kun je in wijk Feijenoord de wijkkrant Nieuw Feijenoord op je deurmat verwachten. De krant is een plek voor iedereen uit de wijk, waar je je verhaal mag delen en informatie kwijt kunt.

Kinderen enthousiast over doe-boekje
Nieuws
29 mei 2020

Kinderen kregen via flyers op straat of van hun school te horen dat ze woensdag 20 mei tussen 11.00 en 16.00 uur dit boekje op konden halen. Wanneer ze het doe-boekje in handen hebben, wordt er enthousiast gereageerd.

Soap Bubble Show
Nieuws
1 mei 2020

Een magische zeepbellen show zorgde voor spectakel en plezier in de wijk Feijenoord. Dat Op het afgesloten binnenterrein van de complexen van Woonstad aan de Nassauhaven en Roentgenstraat genoten.

Yusuf wil voorbeeld zijn voor jongeren op zuid
Nieuws
3 april 2020

Vanuit Huis van de Wijk de Dam in Feijenoord hebben jongeren al 160 voedselpakketten samengesteld en bezorgd aan gezinnen in de wijk. Het initiatief is bedacht door bewoner en jongerenwerker Yusuf Can.

Nieuw programma Sport en Cultuur Feijenoord online
Nieuws
11 februari 2020

Vanaf maandag 9 maart starten de nieuwe activiteiten voor Sport en Cultuur Club Feijenoord! Kinderen zich vanaf woensdag 12 februari inschrijven.

Game-time in Feijenoord
Nieuws
22 januari 2020

Samen met stichting Werkteam Feyenoord en House of Esports organiseert Humanitas iedere zaterdagavond tussen 19.00 en 22.00 uur een jongerenavond rondom gamen en spellen bij House of Esports aan de Persoonsdam 139. De avond is een ontmoetingsmoment voor jongeren vanaf 13 jaar uit de omliggende wijken.

De Politiekids aan de slag
Nieuws
25 november 2019

Afgelopen vrijdag hebben een 30-tal kinderen van de Agnesschool en de Nieuwe Haven meegedaan aan het project Politiekids. De wijkagent uit Feijenoord, Ed Shew-A-Tjon, leerde de kinderen de eerste kneepjes van het politievak.

Jongeren Talentendag in Feijenoord
Nieuws
15 november 2019

Talenten ontdekken en weten wat er voor nodig is om die verder te ontwikkelen. Zodat het wonen in Feijenoord nog mooier wordt. Op 23 oktober is het Jongeren Talentendag in de wijk Feijenoord.

In gesprek met bewoners over kind zijn in Feijenoord
Nieuws
15 november 2019

Wat moet er in Feijenoord gebeuren om het een wijk te laten zijn waar je je kind graag op laat groeien? Met die vraag gaan 10 studenten van de Hogeschool Rotterdam binnenkort de boer op in de wijk Feijenoord.

Start Checkpoint Ouder Worden in Feijenoord
Nieuws
1 oktober 2019

Vanaf 23 september vindt elke maand het Checkpoint Ouder worden plaats in Huis van de Wijk De Dam.

Start Sport en Cultuur Club Feijenoord
Nieuws
1 oktober 2019

Wat straks voor alle kinderen in Rotterdam-Zuid mogelijk moet zijn is nu al realiteit in Feijenoord. Vanaf nu kunnen de kinderen van de Agnesschool meedoen aan allerlei naschoolse activiteiten. De extra lesuren die voor veel scholen in Rotterdam-Zuid sinds dit schooljaar geldt worden op deze manier zo goed mogelijk ingevuld.

Opening House of Esports
Nieuws
25 juni 2019

Sven de Langen, wethouder Volksgezondheid, Zorg, Ouderen en Sport van de gemeente Rotterdam was aanwezig bij de feestelijke opening van House op Esports in de wijk Feyenoord.” 150 jongeren uit de wijk hadden die middag genoten van gamen en spelletjes in de sporthal aan de Persoonsdam in Feijenoord.

Kom maar op met je idee!
Nieuws
5 juni 2019

Bent u actief in de buurt? Of heeft u een leuk idee voor de buurt die u graag zou willen uitvoeren maar niet weet waar u moet beginnen? Kom dan donderdag 13 juni 2019 naar de bewonersbijeenkomst.

Senioren sporten in de wijk
Nieuws
14 mei 2019

Dit voorjaar zijn er weer verschillende sportactiviteiten voor senioren gestart in de wijk.

Opening House of E-Sports: het nieuwe jongerenpunt van Feijenoord
Nieuws
13 mei 2019

Op woensdag 12 juni wordt het House of E-Sports in de Persoonshal Feijenoord feestelijk geopend door wethouder Sven de Langen.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden