Nieuws en verhalen

Voormalig vrijwilliger adviseert: ga er gewoon voor!
Nieuws
22 oktober 2021

Gulizar Jasarova was onzeker. Ze had al zeker 20 jaar niet meer gewerkt. Al haar aandacht ging jarenlang naar de opvoeding van haar haar twee kinderen. Ze leefde van een bijstandsuitkering. En door privé omstandigheden kon zij haar opleiding niet afmaken.

Gamen én bewegen in de wijk!
Nieuws
30 augustus 2021

Het zal niemand ontgaan zijn. Deze zomer kon de jeugd deelnemen aan leuke, sportieve en leerzame activiteiten. Georganiseerd in alle wijken van Feijenoord.

Syrische vluchtelinge Alice: ik oefende dagenlang het gesprek
Nieuws
12 mei 2021

Alice Mousa heeft sinds kort een mooie baan bij Primark. Maar het pad daar naar toe was beslist niet gemakkelijk. In 2018 ontvluchtte ze Syrië samen met haar zoon en woont nu in Feijenoord. Ze moest natuurlijk inburgeren, maar wilde ook graag wat om handen hebben en zich nuttig maken.

Avondklok? Beat the Clock!
Nieuws
3 februari 2021

De avondklok. Het is misschien wel het meest gebruikte woord van de afgelopen weken. En iedereen heeft er een mening over. Vooral voor jongeren is de maatregel vergaand maar wat als er iets georganiseerd wordt om de pijn een tikkeltje te verzachten?

Het Pleinenprogramma. Een week vol buitenactiviteiten voor de jeugd
Nieuws
1 februari 2021

Jongeren en kinderen worden hard geraakt. In een belangrijke fase in hun leven bevinden zij zich in een situatie waar niets veel meer mag. Niet naar school, niet meer samenkomen en niet sporten. Het is belangrijk om kinderen én hun ouders te ondersteunen en de kinderen ook activiteiten buiten de deur te bieden.

Blij met de boodschappen, nog blijer met een goed gesprek
Nieuws
1 februari 2021

“Leuke dingen doen in mijn wijk en mensen met elkaar in verbinding brengen, daar krijg ik energie van”. Zo typeert Annelies van Son zichzelf. Zij woont in Feijenoord en brengt haar motto al jaren in de praktijk.

Wijkbewoner en jeugdcoach Yusuf op RTL over avondklok
Nieuws
24 januari 2021

Yusuf is met zijn werkteam Feijenoord een bekend gezicht in Feijenoord en daar buiten. Nu jongeren verplicht binnen moeten blijven vanwege de avondklok gaat Yusuf het gesprek aan met ze.

Bezoek aan huis in de decembermaand
Nieuws
10 januari 2021

Dat Rotterdam veel armoede kent, is bekend. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 9,5% van de huishoudens en 1 op de vier kinderen in onze stad in armoede leven.

Fiets mee!
Nieuws
1 december 2020

Nederland is een fietsland. Toch is het niet voor iedereen normaal om even op de fiets te stappen. Tijdens een onderzoek naar mobiliteit onder Rotterdammers, bleek dat veel bewoners zelden in aanraking komen met de fiets.

Sport- Cultuurclub begint aan jaar 2!
Nieuws
18 september 2020

Na een succesvol eerste jaar, waarbij vooral kinderen meededen, zijn we vorige week woensdag gestart met het 2e jaar Sport & Cultuur Club in Feijenoord.

Eerste mooie 2 weken van Zomercampus010 in Feijenoord
Nieuws
31 juli 2020

De afgelopen 2 weken waren er dagelijks ruim 80 kinderen uit Feijenoord en Kop van Zuid die zichtbaar genoten van de Zomercampus010 op de locatie de Dam in Feijenoord.

Is gezond ook lekker? In de Dam gebeurt het!
Nieuws
2 juli 2020

VoedselEducatie010 laat zien hoe ze kinderen laten kennismaken met gezond eten dat ook heel lekker is. En welke plannen er zijn voor de toekomst.

Wijkkrant voor wijk Feijenoord
Nieuws
30 juni 2020

De eerste week van juli kun je in wijk Feijenoord de wijkkrant Nieuw Feijenoord op je deurmat verwachten. De krant is een plek voor iedereen uit de wijk, waar je je verhaal mag delen en informatie kwijt kunt.

Kinderen enthousiast over doe-boekje
Nieuws
29 mei 2020

Kinderen kregen via flyers op straat of van hun school te horen dat ze woensdag 20 mei tussen 11.00 en 16.00 uur dit boekje op konden halen. Wanneer ze het doe-boekje in handen hebben, wordt er enthousiast gereageerd.

Soap Bubble Show
Nieuws
1 mei 2020

Een magische zeepbellen show zorgde voor spectakel en plezier in de wijk Feijenoord. Dat Op het afgesloten binnenterrein van de complexen van Woonstad aan de Nassauhaven en Roentgenstraat genoten.

Yusuf wil voorbeeld zijn voor jongeren op zuid
Nieuws
3 april 2020

Vanuit Huis van de Wijk de Dam in Feijenoord hebben jongeren al 160 voedselpakketten samengesteld en bezorgd aan gezinnen in de wijk. Het initiatief is bedacht door bewoner en jongerenwerker Yusuf Can.

Nieuw programma Sport en Cultuur Feijenoord online
Nieuws
11 februari 2020

Vanaf maandag 9 maart starten de nieuwe activiteiten voor Sport en Cultuur Club Feijenoord! Kinderen zich vanaf woensdag 12 februari inschrijven.

Game-time in Feijenoord
Nieuws
22 januari 2020

Samen met stichting Werkteam Feyenoord en House of Esports organiseert Humanitas iedere zaterdagavond tussen 19.00 en 22.00 uur een jongerenavond rondom gamen en spellen bij House of Esports aan de Persoonsdam 139. De avond is een ontmoetingsmoment voor jongeren vanaf 13 jaar uit de omliggende wijken.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden