Voormalig vrijwilliger adviseert: ga er gewoon voor!

10 mei 2021
Gulizar Jasarova was onzeker. Ze had al zeker 20 jaar niet meer gewerkt. Al haar aandacht ging jarenlang naar de opvoeding van haar haar twee kinderen. Ze leefde van een bijstandsuitkering. En door privé omstandigheden kon zij haar opleiding niet afmaken.

Zelfvertrouwen

Toen haar kinderen groter werden, wilde ze toch graag op zoek naar werk. Iets terug doen voor de maatschappij en onafhankelijk zijn. Als stagiair of vrijwilliger. Misschien zelfs een studie doen. Dankzij hulp van Humanitas, groeide Gulizars zelfvertrouwen en raakte ze ervan overtuigd dat ze best wel op een betaalde baan kon solliciteren, dit terwijl ze zich eerst had gemeld voor vrijwilligerswerk. “Dat heeft geholpen: sinds vier maanden werk ik fulltime bij de GGD in een administratieve functie. Ik doe alle administratie van cliënten die naar een van de vaccinatielocaties komen. Mooi werk, heel verantwoordelijk ook. Je moet alles heel secuur registreren. Soms moet je mensen geruststellen die bang zijn voor een prik of twijfels hebben over de vaccinatie”. Voorlopig werkt Gulizar er tot september. Daarna is er een mogelijkheid tot het volgen van een opleiding tot coördinator. Of een andere opleiding om verder te groeien naar een andere baan.

Supertrots

“Ik ben heel blij met de hulp die geboden is. We hebben dit toch mooi binnen een jaar voor elkaar gekregen. Vooral mijn dochter is supertrots op me. Ze heeft me door dik en dun gesteund in dit proces." Op de vraag wat ze met haar eerste salaris gaat doen antwoordt ze: “Eerst mijn schulden aflossen en daarna een mooi cadeau voor mijn lieve dochter kopen.”

Advies

Voor vrouwen die in dezelfde situatie zitten heeft ze een advies: “Heb het lef, ga er gewoon voor. Neem initiatief om aan de slag te gaan. Je krijgt er een boost van zelfvertrouwen en zelfwaarde van. Het voelt heerlijk om je eigen geld te verdienen. Zoek vooral hulp erbij, er zijn zoveel personen en instanties die je graag willen helpen. Neem een voorbeeld aan mij!”

Wil je vrijwilligerswerk doen bij Humanitas? Of heb je vragen over schulden? Je kunt voor beide terecht bij Humanitas.

Verder lezen

Meer nieuws
Avondklok? Beat the Clock!

De avondklok. Het is misschien wel het meest gebruikte woord van de afgelopen weken. En iedereen heeft er een mening over. Vooral voor jongeren is de maatregel vergaand maar wat als er iets georganiseerd wordt om de pijn een tikkeltje te verzachten?

Het Pleinenprogramma. Een week vol buitenactiviteiten voor de jeugd

Jongeren en kinderen worden hard geraakt. In een belangrijke fase in hun leven bevinden zij zich in een situatie waar niets veel meer mag. Niet naar school, niet meer samenkomen en niet sporten. Het is belangrijk om kinderen én hun ouders te ondersteunen en de kinderen ook activiteiten buiten de deur te bieden.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden