Voormalig vrijwilliger adviseert: ga er gewoon voor!

22 oktober 2021
Gulizar Jasarova was onzeker. Ze had al zeker 20 jaar niet meer gewerkt. Al haar aandacht ging jarenlang naar de opvoeding van haar haar twee kinderen. Ze leefde van een bijstandsuitkering. En door privé omstandigheden kon zij haar opleiding niet afmaken.

Zelfvertrouwen

Toen haar kinderen groter werden, wilde ze toch graag op zoek naar werk. Iets terug doen voor de maatschappij en onafhankelijk zijn. Als stagiair of vrijwilliger. Misschien zelfs een studie doen. Dankzij hulp van Humanitas, groeide Gulizars zelfvertrouwen en raakte ze ervan overtuigd dat ze best wel op een betaalde baan kon solliciteren, dit terwijl ze zich eerst had gemeld voor vrijwilligerswerk. “Dat heeft geholpen: sinds vier maanden werk ik fulltime bij de GGD in een administratieve functie. Ik doe alle administratie van cliënten die naar een van de vaccinatielocaties komen. Mooi werk, heel verantwoordelijk ook. Je moet alles heel secuur registreren. Soms moet je mensen geruststellen die bang zijn voor een prik of twijfels hebben over de vaccinatie”. Voorlopig werkt Gulizar er tot september. Daarna is er een mogelijkheid tot het volgen van een opleiding tot coördinator. Of een andere opleiding om verder te groeien naar een andere baan.

Supertrots

“Ik ben heel blij met de hulp die geboden is. We hebben dit toch mooi binnen een jaar voor elkaar gekregen. Vooral mijn dochter is supertrots op me. Ze heeft me door dik en dun gesteund in dit proces." Op de vraag wat ze met haar eerste salaris gaat doen antwoordt ze: “Eerst mijn schulden aflossen en daarna een mooi cadeau voor mijn lieve dochter kopen.”

Advies

Voor vrouwen die in dezelfde situatie zitten heeft ze een advies: “Heb het lef, ga er gewoon voor. Neem initiatief om aan de slag te gaan. Je krijgt er een boost van zelfvertrouwen en zelfwaarde van. Het voelt heerlijk om je eigen geld te verdienen. Zoek vooral hulp erbij, er zijn zoveel personen en instanties die je graag willen helpen. Neem een voorbeeld aan mij!”

Wil je vrijwilligerswerk doen bij Humanitas? Of heb je vragen over schulden? Je kunt voor beide terecht bij Humanitas.

Verder lezen

Meer nieuws
Gamen én bewegen in de wijk!

Het zal niemand ontgaan zijn. Deze zomer kon de jeugd deelnemen aan leuke, sportieve en leerzame activiteiten. Georganiseerd in alle wijken van Feijenoord.

Syrische vluchtelinge Alice: ik oefende dagenlang het gesprek

Alice Mousa heeft sinds kort een mooie baan bij Primark. Maar het pad daar naar toe was beslist niet gemakkelijk. In 2018 ontvluchtte ze Syrië samen met haar zoon en woont nu in Feijenoord. Ze moest natuurlijk inburgeren, maar wilde ook graag wat om handen hebben en zich nuttig maken.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden