Fiets mee!

1 december 2020
Nederland is een fietsland. Toch is het niet voor iedereen normaal om even op de fiets te stappen. Tijdens een onderzoek naar mobiliteit onder Rotterdammers, bleek dat veel bewoners zelden in aanraking komen met de fiets. Daarom is Sezer in 2017 van start gegaan met het ‘Fiets Mee’ project. Met succes!

Iedereen op de fiets

‘Wij willen gelijke kansen voor alle bewoners om volwaardig deel te nemen aan de maatschappij’ zegt Sezer. ‘We dragen bij aan zelfvertrouwen, veiligheid en betrokkenheid in de wijk. Daarnaast is fietsen ook bevorderlijk voor de gezondheid van de deelnemers en is het een relatief goedkoop reisalternatief. Kortom een wijknetwerk waarin de fiets de belevingswereld vergroot, de horizon verbreedt en handvatten biedt om zelfstandig activiteiten te ondernemen’.

Hoe werkt het?

In Feijenoord hebben wij een groot aantal fietsen staan. En hebben we zeer deskundige trainers. Deelnemen is gratis, zolang je minimaal 8 van de 10 lessen volgt. We starten de eerste les met theorie en de rest leer je in de praktijk. Onze trainers nemen de tijd voor iedere deelnemer. Na 10 lessen fietsen de deelnemers zelfstandig door de wijk én ontvangen zij het fietscertificaat.

Het start in de Dam

Iedere woensdag en vrijdag is de Dam het vertrekpunt. Dat Huis van de Wijk fungeert als start- en eindpunt, hier wordt de theorieles gegeven, samen een kopje koffie of thee gedronken en ook de fietsen staan hier gestald.

Hoe kunt u meedoen

‘Inmiddels hebben we al ruim 1.000 Rotterdammers op de fiets geholpen’. Een resultaat om trots op te zijn. Wilt u ook leren fietsen of kent u iemand die wat hulp kan gebruiken? Stuur dan een berichtje naar Elif (e-sarikaya@live.nl), vrijwilliger in Huis van de wijk de Dam. En spring snel op de fiets!

Verder lezen

Meer nieuws
Sport- Cultuurclub begint aan jaar 2!

Na een succesvol eerste jaar, waarbij vooral kinderen meededen, zijn we vorige week woensdag gestart met het 2e jaar Sport & Cultuur Club in Feijenoord.

Eerste mooie 2 weken van Zomercampus010 in Feijenoord

De afgelopen 2 weken waren er dagelijks ruim 80 kinderen uit Feijenoord en Kop van Zuid die zichtbaar genoten van de Zomercampus010 op de locatie de Dam in Feijenoord.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden