Dick: het is belangrijk dat kinderen wat doen hebben

29 mei 2020

Dick staat buiten voor het Jeugdcentrum CJV Feijenoord aan de Nassauhaven. Voor hem ligt een stapel doe-boekjes op een tafel. Klaar om aan de kinderen uit wijk Feijenoord mee te geven. Vrijwilliger Joyce helpt ook mee. De kinderen mogen het gebouw door het Corona-virus niet in en daardoor konden ze afgelopen periode helaas niet veel met de kinderen ondernemen.

Dick heeft met Rosanne en twee staigairs van YMCA overlegd en daar is een heel mooi doe-boekje uitgekomen vol activiteiten. Kleurplaten, leuke spelletjes voor in huis, maar ook ideeën voor buiten.
Kinderen kregen via flyers op straat of van hun school te horen dat ze woensdag 20 mei tussen 11.00 en 16.00 uur dit boekje op konden halen. Wanneer ze het doe-boekje in handen hebben, wordt er enthousiast gereageerd. Ze zijn nieuwsgierig en sommige kijken er direct in. Ze zien dat er ook spelletjes in staan die je met z'n tweeën kunt doen, zoals met een bal tegen een stoeprand heen en weer gooien.

'Mooi om de kinderen zo weer op een andere manier bezig te laten zijn'; zegt Dick. Het boekje is geschikt voor kinderen van 2 tot ongeveer 9 jaar. Normaal hebben ze meer dan 100 kinderen die naar de groep bij CJV komen. Er zijn 150 boekjes om uit te delen. Dick hoopt dat de kinderen er plezier mee hebben en dat ouders hun straks ook weer goed weten te vinden. 'Dat we de gewone activiteiten maar weer snel mogen oppakken met onze stagiaires en vrijwilligers'; zegt Dick. 'Het lijkt erop dat we dit weer over 2 weken kunnen doen'.

Verder lezen

Meer nieuws
Soap Bubble Show

Een magische zeepbellen show zorgde voor spectakel en plezier in de wijk Feijenoord. Dat Op het afgesloten binnenterrein van de complexen van Woonstad aan de Nassauhaven en Roentgenstraat genoten.

Yusuf wil voorbeeld zijn voor jongeren op zuid

Vanuit Huis van de Wijk de Dam in Feijenoord hebben jongeren al 160 voedselpakketten samengesteld en bezorgd aan gezinnen in de wijk. Het initiatief is bedacht door bewoner en jongerenwerker Yusuf Can.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden