Opening House of Esports

25 juni 2019
Sven de Langen, wethouder Volksgezondheid, Zorg, Ouderen en Sport van de gemeente Rotterdam was aanwezig bij de feestelijke opening van House op Esports in de wijk Feyenoord.” 150 jongeren uit de wijk hadden die middag genoten van gamen en spelletjes in de sporthal aan de Persoonsdam in Feijenoord.

Gemeente Rotterdam

De gemeente Rotterdam heeft als ambitie om deze nieuwe vorm van sporten groots op de kaart te zetten en wil de Esports hoofdstad van Nederland worden. Het is belangrijk om jongeren te begeleiden, in Nederland zijn er 7,1 miljoen gamers, daarvan doen er 500.000 aan esports”. We zagen het succes van de LEC finale in Ahoy in maart met 12.000 bezoekers en pakken nu echt door, door het onderdeel van ons beleid uit te laten maken.

Gamen in de maatschappij
Daarnaast zien zij voor gamen en esports ook een grote rol weggelegd als maatschappelijk middel. Hun programma Gamen in de maatschappij heeft drie pijlers. Gamen en Gezondheid, Gamen en Werk en Gamen en Sociaal vanuit de digitale schijf van vijf. Het 5S model van partner Koen “Koenz” Schobbers: Sport, spel, studie, sociaal en slaap. Ook wordt Gamen in de maatschappij ingezet voor scholen en welzijnsorganisaties zoals Humanitas om in te zetten bij de verlengde schooldag evenals de samenwerking die er is met You-Talent voor de basisschool De Nieuwe Haven in de wijk Feijenoord.

Leerwerkplaats Albeda Esports Hub
Met het Albeda College Economie & Ondernemen vindt een nauwe samenwerking met House of Esports plaats, waarbij house of esports een leerwerkplaats is. ”Esports is een bedrijfstak die sterk in ontwikkeling is en biedt vele mogelijkheden voor nu en in de toekomst. Studenten van verschillende opleidingen werken mee aan de evenementen en organisatie. Leren werken in de praktijk is betekenisvol en aantrekkelijk onderwijs en daarnaast zijn de ontwikkelingen in de Esports zo enorm dat er straks beroepen zijn die we nu nog niet hebben. Albeda vindt het belangrijk om daar in mee te groeien”, zegt Suzanne Langbroek directeur Economie en Ondernemen.

Rotterdam Sportsupport en Esoccer Championships
Gert-Jan Lammens directeur Rotterdam Sportsupport benadrukte dat ook voor verenigingen esports een middel kan zijn om de vereniging van de toekomst meer inhoud te geven en leden te binden aan de club. Afgelopen weekend zijn de qualifiers begonnen bij 10 verenigingen samen met partner WePlay. In september begint de competitie met de finale in Rotterdam Games Week tijdens Dreamhack Rotterdam in Ahoy.

Game Gym en Sportbedrijf
Het concept Game Gym dat is ontwikkeld door Scott Noordzij wordt nu verder uitgewerkt met Sportbedrijf Rotterdam waar tijdens de Finals van Sportbedrijf Rotterdam in Ahoy de pilot zal draaien. Gamen met Fifa en Fortnite, Mario Kart en Mario Party en fysiek met de Fifa Skills en Fortnite Live. Met daarnaast een interactieve gamewall. Ronald van Ombergen, directeur Sportbedrijf Rotterdam, is ervan overtuigd dat gamen niet kannibaliseert op bewegen maar juist helpt en stimuleert om kinderen wel aan het bewegen te krijgen.

Erasmus Esports
Met veel onderwijsinstellingen werkt House of Esports samen van basisscholen tot en met de Erasmus Universiteit. Erasmus Esports de esports studenten vereniging traint elke week in House of Esports en houdt er ook game en filmavonden. Erasmus Esports heeft zich gekwalificeerd voor het WK League of Legends van de IESF in december dit jaar. Daar zullen nog heel wat uren trainingsarbeid in House of Esports aan voorafgaan. Jan Willem van Wingerden esporter heeft een topsport status op de Hogeschool Rotterdam en claimt “esports is een echte (team)sport met alle onderdelen die bij topsport ook van toepassing zijn”.

Maandelijkse Toernooien
Maandelijks zullen er verschillende toernooien aangeboden worden als “invitationals” waarbij ook inloopmomenten voor de wijk en specifieke game-nights zullen plaatsvinden. De eerste editie met spelen op de pc’s en consoles en spelen in de sporthal was een groot succes.

Partners en Founding Fathers
House of Esports is op dit moment met verschillende bedrijven in gesprek om te komen tot 5 founding Fathers naast de verschillende suppliers en partners.

De eerste “Founding Father” die gepresenteerd wordt is Orange Motors/Opel.
Jacques van Gorp directeur geeft aan. “Wij zijn een van de hoofd-sponsoren van Feyenoord maar sluiten niet onze ogen voor nieuwe ontwikkelingen”. Dus willen we er vanaf het begin bij zijn. Vanuit onze MVO-gedachte claimen wij de ouder/kind relatie en willen graag ook ouder-kind toernooien plaats laten vinden om de familieband te versterken dat past bij ons merk.


Foto: Albeda College Economie & Ondernemen

Verder lezen

Meer nieuws
Kom maar op met je idee!

Bent u actief in de buurt? Of heeft u een leuk idee voor de buurt die u graag zou willen uitvoeren maar niet weet waar u moet beginnen? Kom dan donderdag 13 juni 2019 naar de bewonersbijeenkomst.

Senioren sporten in de wijk

Dit voorjaar zijn er weer verschillende sportactiviteiten voor senioren gestart in de wijk.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden