De Politiekids aan de slag

Afgelopen vrijdag hebben een 30-tal kinderen van de Agnesschool en de Nieuwe Haven meegedaan aan het project Politiekids. De wijkagent uit Feijenoord, Ed Shew-A-Tjon, leerde de kinderen de eerste kneepjes van het politievak. Zo deden ze een uithoudingstest, kregen ze theorieles over wat het politievak inhoudt en leerden ze salueren. Aan het einde van de dag werden alle kinderen officieel beëdigd door de politiechef. Komende week start de praktijk en gaan de kinderen echt aan de slag in de wijk. Samen met een aantal politieagenten worden dan verlichtingscontroles uitgevoerd!

Politiekids is een project waarbij kinderen van de basisschool groepen 7 en 8 met hun ouders betrokken worden bij het politiewerk. Deze kinderen helpen de politie regelmatig met speciale acties in de wijk. Het doel is om de kinderen te betrekken bij het schoon, heel en veiliger maken van hun eigen wijk. Door acties in de wijk uit te voeren leren de kinderen ook inzien waarom bepaalde zaken zo belangrijk zijn voor de veiligheid en het leef- en speelplezier in hun wijk.

Daarnaast beoogt de politie middels het contact met de kinderen beter invloed te kunnen krijgen op het voorkomen van ‘afglijden’ naar het foute pad.

Het project wordt mogelijk gemaakt door Directie Veilig, Citysteward en de deelnemende scholen en wordt jaarlijks in meerdere wijken in Rotterdam-Zuid uitgevoerd.

Volg je ons al op Facebook? Daar houden we je op de hoogte van al het nieuws uit de wijk!

Verder lezen

Meer nieuws
Jongeren Talentendag in Feijenoord

Talenten ontdekken en weten wat er voor nodig is om die verder te ontwikkelen. Zodat het wonen in Feijenoord nog mooier wordt. Op 23 oktober is het Jongeren Talentendag in de wijk Feijenoord.

In gesprek met bewoners over kind zijn in Feijenoord

Wat moet er in Feijenoord gebeuren om het een wijk te laten zijn waar je je kind graag op laat groeien? Met die vraag gaan 10 studenten van de Hogeschool Rotterdam binnenkort de boer op in de wijk Feijenoord.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden