Start Sport en Cultuur Club Feijenoord

1 oktober 2019
Vanaf nu kunnen de kinderen van de Agnesschool meedoen aan allerlei naschoolse activiteiten. De extra lesuren die voor veel scholen in Rotterdam-Zuid sinds dit schooljaar geldt worden op deze manier zo goed mogelijk ingevuld. De school, lokale aanbieders van sport, cultuur en kunst en Humanitas hebben de handen in elkaar geslagen om dit mogelijk te maken. Alle activiteiten vinden plaats in en rondom het Huis van de Wijk De Dam in Feijenoord.

De kinderen van de Agnesschool doen met de aftrap van de Sport en Cultuur Feijenoord mee aan een primeur. Straks kunnen ze door middel van o.a. een app inschrijven voor welke extra lessen ze willen volgen. Ze kunnen kiezen uit verschillende sporten maar ook theater, dans, cultuur en huiswerkbegeleiding. Er is dus keuze genoeg. Ver hoeven ze niet te reizen want alle activiteiten vinden plaats in en rondom het Huis van de Wijk De Dam naast hun school.

Sport en Cultuur Club Feijenoord is een initiatief en samenwerking van de Agnesschool, Humanitas en lokale aanbieders van sport, kunst, cultuur en meer. Door de handen in elkaar te slaan en er samen voor de kinderen te zijn is het straks voor meer kinderen in Rotterdam-Zuid mogelijk om gratis mee te kunnen doen aan wat normaal hoort te zijn.

Zo kunnen ze dansen met KariMoves, het toneel op met Jeugdtheater Hofplein of met hun creativiteit aan de slag met Suave Global of de Buurtmoeders in Feijenoord. Klik hier voor het complete programmaboekje.

Sport en Cultuur Club Feijenoord is een samenwerking van de Agnesschool, Suave Global, Abdelkwan Rotterdam, KariMoves, Hockeyclub Feijenoord, Jeugdtheater Hofplein, Buurtmoeders Sharon & Shehera, Taal Voor Mekaar, House of Esports, Stichting Helderheid, Go Soccer Schools en Humanitas.

Volg je ons al op Facebook? Daar staat een leuke video van deze dag en houden we je op de hoogte van al het nieuws uit de wijk!

Verder lezen

Meer nieuws
Start Checkpoint Ouder Worden in Feijenoord

Vanaf 23 september vindt elke maand het Checkpoint Ouder worden plaats in Huis van de Wijk De Dam.

Opening House of Esports

Sven de Langen, wethouder Volksgezondheid, Zorg, Ouderen en Sport van de gemeente Rotterdam was aanwezig bij de feestelijke opening van House op Esports in de wijk Feyenoord.” 150 jongeren uit de wijk hadden die middag genoten van gamen en spelletjes in de sporthal aan de Persoonsdam in Feijenoord.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden