Wijkkrant voor wijk Feijenoord

30 juni 2020
De eerste week van juli kun je in wijk Feijenoord de wijkkrant Nieuw Feijenoord op je deurmat verwachten. De krant is een plek voor iedereen uit de wijk, waar je je verhaal mag delen en informatie kwijt kunt. Je leest hier wat er gebeurt in de wijk en waar je het kunt vinden.

Dennis van de eindredactie wil zelf ook graag verhalen gaan ophalen. ‘Nu nog een beetje lastig om er zelf op uit te gaan’; vertelt hij leunend op zijn krukken. Dennis heeft een blessure aan zijn knie. Hij vindt het leuk dat de krant hem aanstuurt om verhalen op te halen bij plekken waar hij normaal niet zo snel komt. ‘Wat is het verhaal van dat kleine groentezaakje om de hoek’? ‘Hoe wordt pindakaas gemaakt’? ‘Unilever is net weg, wat gaat er nu gebeuren met dit gebouw’? ‘En de nieuwe drijvende woningen, wat voor mensen komen onze wijk nu bewonen’? Dit zijn zo een paar onderwerpen die hem nieuwsgierig maken.

Bij de krant zijn 2 illustratoren betrokken, die graag steeds materiaal willen aanleveren. Ook wijkagent Ed krijgt een vaste rubriek, die komt overal. De wijkraad vindt het fijn om informatie te kunnen delen en er is ruimte voor input van kinderen. Een kinderpersbureau wat zou kunnen samenwerken met de naschoolse activiteit journalistiek, zou een vast onderdeel van de krant kunnen worden. Leuk als de krant mensen echt aanspoort om gedachten te delen en dat kan echt overal over gaan. Ingezonden brieven met hersenspinsels, een fotoreportage van iemand die dit gewoon leuk vindt om te delen, tekeningen. ‘En ja, er mogen onderwerpen inkomen waar niet iedereen het mee eens hoeft te zijn’. ‘Het mooie is dan weer dat wijkbewoners in een volgende editie hierop hun reactie kunnen delen’. ‘We hoeven niet te doen alsof altijd alles goed gaat in de wijk’; deelt Dennis. In de krant staat ook elke keer de uitnodiging om je verhaal te delen. Iedereen kan dus materiaal aanleveren. Jong en oud. Als je maar uit wijk Feijenoord komt.

De wijkkrant is een bewonersinitiatief. Ze hebben subsidie gekregen vanuit de gemeente en om de 8 tot 6 weken kun je het komende jaar de krant verwachten. ‘Leuk als bewoners wijkkrant Nieuw Feijenoord graag op hun mat krijgen en het ook daadwerkelijk open slaan’; benoemt Dennis. ‘En dat we met de verhalen uit de wijk, misschien wat meer begrip voor elkaar kunnen krijgen’. De eerste editie is naar de drukker, mocht jij iets willen delen? Stuur het dan naar: info@nieuwfeijenoord.nl. Wij spreken natuurlijk af dat we regelmatig artikelen zullen delen via onze kanalen!

Verder lezen

Meer nieuws
Kinderen enthousiast over doe-boekje

Kinderen kregen via flyers op straat of van hun school te horen dat ze woensdag 20 mei tussen 11.00 en 16.00 uur dit boekje op konden halen. Wanneer ze het doe-boekje in handen hebben, wordt er enthousiast gereageerd.

Soap Bubble Show

Een magische zeepbellen show zorgde voor spectakel en plezier in de wijk Feijenoord. Dat Op het afgesloten binnenterrein van de complexen van Woonstad aan de Nassauhaven en Roentgenstraat genoten.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden