Nieuws en verhalen

Schilderen bij Boijmans en taekwondo met Abdel Kwan!
Nieuws
15 september 2020

Wat een gezellige drukte was het deze week in het huis van de wijk Hillevliet. De 160 kinderen van de Savornin Lohmanschool en de basisschool Willem van Oranje, konden deze dag meedoen met allerlei activiteiten tijdens de Kick-off van de Sport & Cultuur Club (SCC) Hillesluis.

Zomercampus010 is een groot succes!
Nieuws
6 augustus 2020

De kinderen van Hillesluis vervelen zich niet tijdens de vakantie!

Buurtkrachten verenigen zich en bezoeken 75+ers
Nieuws
1 juli 2020

‘Ouderen willen toch wel echt een praatje'. 'Belangrijk dat ze gezien worden'. 'Door deze aanbelactie denk ik ook weer meer aan mijn eigen opa en oma'.

Appeltaart uit het raam van Roos in Hillesluis
Nieuws
29 juni 2020

'Normaal doe ik elk jaar iets speciaals, dat kon nu niet'; vertelt Roos, vaste vrijwilliger in huis kamer Slaghekbuurt.

Oni oni: Move your ass
Nieuws
8 juni 2020

Tijdens deze BalkonParade met Cubaanse dansschool Oni Oni Mundo Cubano, worden de heupen losgegooid bij 't Kopblok in Hillesluis. Aniel en Özlem nemen je mee met Cubaanse muziek en geven uitleg over de danspasjes.

Pleinactiviteiten van start in Hillesluis
Nieuws
5 juni 2020

Op het Willem van Oranjeplein is elke dinsdag van 15:30 tot 17:00 uur theaterles. Er is muziek, er wordt gekrijt, mooie bellen vliegen door de lucht en er wordt gedanst.

Nezos: ik gebruik deze tijd om veel bewoners te ontmoeten
Nieuws
21 mei 2020

Nezos versterkt sinds 1 april het team van Hillesluis als wijkregisseur. 'Een gek tijdstip om in deze functie te stappen'; vertelt Nezos. 'Door deze Corona-periode liggen een heel aantal activiteiten stil en ik heb juist veel zin om de bewoners te ontmoeten en samen aan de slag te gaan'.

Roos belt, ook nu ze thuis moet blijven
Nieuws
9 april 2020

Roos is al jaren een actieve bewoner in Hillesluis. En hoewel ze nu niet meer de deur uit kan, belt ze iedere dag naar haar buurtgenoten voor een praatje, om ze even een hart onder de riem te steken.

Museum Boijmans in huis van de wijk Hillevliet
Nieuws
19 december 2019

Team Welzijn van Humanitas is blij en trots dat vanaf begin 2020 Museum Boijmans van Beuningen zijn intrek neemt in Hillevliet 90, het huis van de wijk in Hillesluis.

Kick-off Sport en Cultuur Club Hillesluis
Nieuws
1 november 2019

Bijna 170 kinderen van de Savornin Lohmanschool en Basisschool Willem van Oranje kregen een voorproefje van Sport en Cultuur Club Hillesluis. De club voorziet in samenwerking met beide scholen en lokale aanbieders van sport, kunst en cultuur in de extra lesuren die sinds dit schooljaar gelden voor veel basisscholen in Rotterdam-Zuid.

Virtual Reality-brillen nemen ouderen in Feijenoord mee op reis!
Nieuws
5 oktober 2019

Hoe mooi is het om een boswandeling te maken, eindelijk op de ski’s te staan of een bezoek aan je geboortedorp ergens ver weg te brengen? Door de Virtual Reality-brillen is dit mogelijk. Humanitas nodigde de Rotterdamse ondernemer Maya VR uit.

Chinese dansgroep viert verhuizing naar Hillesluis
Nieuws
19 juli 2019

De Chinese dansgroep is van Huis van de Wijk Oleander in Bloemhof naar de Hillevliet in Hillesluis verhuisd. Dit vonden zij reden genoeg voor een feestje.

Barbecue voor de vrijwilligers in Hillesluis
Nieuws
19 juli 2019

Alle vrijwilligers van het Huis en de Huiskamers van de Wijk in Hillesluis hebben genoten van hun welverdiende barbecue. Het was gezellig!

Pleinfeest Stichtseplein succesvol en druk bezocht
Nieuws
19 juli 2019

Op woensdag 17 juli konden ouders en kinderen genieten van alle festiviteiten op het Stichtseplein in Hillesluis. Terwijl de ouders genoten van alle lekkernijen speelden de kinderen vrolijk verder op het feestelijke plein.

Vrijwilligerswerk door studenten
Nieuws
18 juli 2019

Vijf studenten van havenbedrijf STC hebben samen met o.a. Humanitas en Jongeren Op Zuid activiteiten georganiseerd voor jongeren in Hillesluis.

Van leesactiviteit naar kinderbieb
Nieuws
9 mei 2019

Sinds december komen elke woensdagmiddag buurtmoeders bijeen in Huis van de Wijk Het Riederkwartier om samen met kinderen boeken te lezen.

Plusclub Hillesluis gestart
Nieuws
9 mei 2019

In december is Humanitas gestart met de Plusclubs in Feijenoord, een serie van bijeenkomsten waar ouderen uit de buurt elkaar kunnen ontmoeten.

Infoplein Huiskamer van de Wijk Riederkwartier
Nieuws
9 mei 2019

Heeft u een vraag? Of heeft u een probleem? Bijvoorbeeld met ingewikkelde brieven, juridische kwesties, uw gezondheid of met geld? Dan kunt u terecht bij het Infoplein. Dit vindt elke dinsdag van 13:00 tot 15:00 plaats in de Huiskamer van de Wijk Riederkwartier.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden