Nieuws en verhalen

IJspret aan de Hillevliet
Nieuws
16 februari 2021

Schaatsen. Afgelopen weekend leek het wel of heel Nederland het ijs opging. Zo ook in Hillesluis. Daar werd zondag aan de Hillevliet volop genoten van het ijs, van warme chocomel, soep en koekjes.

Trainee in Hillesluis, volop je talenten benutten.
Nieuws
5 februari 2021

Hillesluis is een dynamisch gebied met een eigen karakter, vinden wijkregisseur Nezos Demirel en wijkadviseur Said Aharchaou. Nezos brengt lokale spelers bij elkaar en zorgt dat er resultaten geboekt worden rondom thema’s van Humanitas in de wijk en Said is vooral een belangrijke schakel tussen organisaties en bewoners, vooral jongeren.

Open Rotterdam test de Corona-hulp-bakfiets
Nieuws
25 januari 2021

Drie keer in de week staat de corona-hulp-bakfiets op verschillende plekken in Feijenoord. Deze is in het leven geroepen, omdat de Huizen van de Wijk gesloten zijn. Om toch in contact te blijven met de bewoners gaan medewerkers van Humanitas met deze bakfiets de straat op.

Een gezonde maaltijd en muziek, daar zorgt Senay voor
Nieuws
16 januari 2021

Dat een pandemie ook mooie verhalen met zich meebrengt, hebben we de afgelopen maanden gemerkt. Voorbeelden hiervan zijn de bereidheid om mensen, die het moeilijk hebben, onbaatzuchtig te helpen.

Online dineren met onbekenden
Nieuws
14 januari 2021

Sinds een jaar heeft museum Boijmans van Beuningen zijn intrek genomen in huis van de wijk Hillevliet. Het is géén museumdependance, maar een ontmoetingsplaats waar bewoners, leerlingen en talentvolle makers samenkomen, zelf activiteiten kunnen organiseren of eraan deel kunnen nemen.

Hillevliet 90: samen werken aan meer impact voor Zuid
Nieuws
8 januari 2021

Het gebouw Hillevliet 90 ligt centraal op Zuid, in de wijk Hillesluis. ‘De oude technische school’ in de volksmond. Heel wat Rotterdammers zijn in dit pand vol rijke historie en statige uitstraling opgeleid tot timmerman of elektricien.

Jong Actief in Hillesluis
Nieuws
9 december 2020

Ziet u toevallig in de buurt van het Pantserklosplein, kinderen en tieners vegen of andere klusjes doen? Wees dan niet verrast. Dit zijn deelnemers van ‘Jong Actief’. Een zakgeldproject met een achterliggende gedachte.

Iedereen toegang tot goed recht!
Nieuws
30 november 2020

Het Huis van de Wijk aan de Hillevliet huisvest tegenwoordig ook medewerkers van Stichting Je Goed Recht. Wie oploopt tegen een formulierenberg, het ambtenarenapparaat of allerlei voorschriften kan normaal gesproken terecht bij het Infoplein.

Voetjes van de vloer
Nieuws
26 november 2020

De zon schijnt vol op de binnenplaats van wooncomplex het Kopblok in Hillesluis en uit de boxen klinkt vrolijke dansmuziek. Over de galerij rennen medewerkers, met mondkapjes op, langs dansende bewoners, gewapend met briefjes in de hand. Het zijn verzoeknummers.

Cursisten verrast met prachtig cadeau
Nieuws
20 november 2020

Sinterklaas is in het land en daar worden we blij van. Cadeaus krijgen, is leuk. Maar het is nóg leuker om ze weg te geven.

Pleinactiviteiten in Hillesluis
Nieuws
13 november 2020

Tot en met 18 november is er voor kinderen tot en met 13 jaar weer van alles te doen. Sport, spel, cultuur, kunst. Keuze genoeg op de pleinen in Hillesluis.

Veel te doen in de Herfstvakantie!
Nieuws
14 oktober 2020

In de herfstvakantie is er voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar én jongeren van 13 tot en met 23 jaar van alles te doen in Hillesluis.

Verkeerstraining in samenwerking met JOZ
Nieuws
13 oktober 2020

Op donderdag 1 oktober stond in het Huis van de Wijk Hillevliet het thema verkeersveiligheid centraal. Gemeente Rotterdam, Citystewards, JOZ en Humanitas organiseerden die dag Camp21, een interactieve, fysieke en mentale verkeersveiligheidstraining.

The Young Digitals nu ook in Hillesluis
Nieuws
12 oktober 2020

Jongeren met tegenslagen in het leven krijgen een gratis opleiding tot online marketier met een grote kans op een baan. Op de opening in huis van de wijk de Hillevliet sprak Prins Constantijn de gasten digitaal toe.

Schilderen bij Boijmans en taekwondo met Abdel Kwan!
Nieuws
15 september 2020

Wat een gezellige drukte was het deze week in het huis van de wijk Hillevliet. De 160 kinderen van de Savornin Lohmanschool en de basisschool Willem van Oranje, konden deze dag meedoen met allerlei activiteiten tijdens de Kick-off van de Sport & Cultuur Club (SCC) Hillesluis.

Met Zomercampus010 en Humanitas de zomer in.
Nieuws
6 augustus 2020

De kinderen van Hillesluis vervelen zich niet tijdens de vakantie!

Buurtkrachten verenigen zich en bezoeken 75+ers
Nieuws
1 juli 2020

‘Ouderen willen toch wel echt een praatje'. 'Belangrijk dat ze gezien worden'. 'Door deze aanbelactie denk ik ook weer meer aan mijn eigen opa en oma'.

Appeltaart uit het raam van Roos in Hillesluis
Nieuws
29 juni 2020

'Normaal doe ik elk jaar iets speciaals, dat kon nu niet'; vertelt Roos, vaste vrijwilliger in huis kamer Slaghekbuurt.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden