Nieuws en verhalen

Pleinactiviteiten in Hillesluis
Nieuws
17 december 2021

Van 20 tot en met 24 december is er voor kinderen van alles te doen. Sport, spel, kunst. Keuze genoeg op de pleinen in Hillesluis.

Ontmoeting geeft weer ritme aan je dag!
Nieuws
28 september 2021

Op kleine schaal gaan ontmoetingen voor ouderen door bij Humanitas in Feijenoord. Met elkaar koffie drinken is voor veel deelnemers een lichtpuntje in de week.

Sleutelfiguren, de bouwstenen van de wijk
Nieuws
22 september 2021

Elke buurt of wijk kent ze. Ze zijn betrokken, actief en zitten bijna nooit stil. Sleutelfiguren zijn eigenlijk onmisbaar in een wijk.

Ruim baan voor jonge startende ondernemers
Nieuws
6 september 2021

Humanitas investeert in de persoonlijke ontwikkeling van jongeren in de wijk. Door het bieden van workshops, trainingen, stages of plekken om leerervaring op te doen. Humanitas helpt hen ook bij het vinden van een baan. Soms door ondersteuning te bieden aan jongeren die een eigen onderneming willen starten.

Sharmine: taalambassadeur in de startblokken
Nieuws
1 september 2021

Sharmine Tweeboom mag zich tegenwoordig taalambassadeur noemen. Haar taak wordt het promoten van taalonderwijs, het delen van haar verhalen als ervaringsdeskundige en instanties helpen hun taalgebruik begrijpelijker te maken.

Stagiaires als rolmodel
Nieuws
30 augustus 2021

Humanitas biedt graag jongeren kansen om werkervaring op te doen en zich te ontplooien. Nezos Demirel, wijkregisseur in Hillesluis is trots op ‘haar’ jongeren die bij Humanitas stage lopen.

Infoplein in ‘huiselijke setting’ geopend in Hillevliet
Nieuws
20 juli 2021

Vorige week werd het nieuwe Infoplein in Huis van de Wijk Hillevliet eindelijk geopend. Bij die Infopleinen, die in verschillende wijken gehuisvest zijn in Huizen van de Wijk, kunnen mensen terecht voor hulp bij bijvoorbeeld het invullen van formulieren, geldproblemen of bij het zoeken van werk.

Mannen in Beweging; sporten en sociaal contact
Nieuws
16 juli 2021

Wanneer je het Huis van de Wijk Hillevliet binnenwandelt, zit hij daar, achter de balie. Hij verwelkomt je met een glimlach, ontvangt je en helpt je. Hij zit daar al sinds 2019 maar hij doet veel meer dan alleen mensen welkom heten.

Wijkraadslid Bert Lemmens
Nieuws
9 april 2021

Bert Lemmens schuift aan tafel om te vertellen over zijn werk als lid van de Wijkraad Hillesluis. Geboren en getogen in Brabant maar met een typisch Rotterdamse mentaliteit van niet lullen maar poetsen en opgestroopte mouwen.

Budgetbeheer en ondernemerschap in de praktijk
Nieuws
22 maart 2021

Veel mensen kunnen wel wat hulp gebruiken om weer overzicht te krijgen over hun financiën en om te leren wat nu eigenlijk precies hun financiële mogelijkheden zijn. Juist tijdens de corona crisis is het fijn om te weten hoe je je administratie op orde brengt of hoe je snel van je schulden af kunt komen.

Stichting Je goed recht breidt haar spreekuur uit
Nieuws
10 maart 2021

In november 2020 plaatsten we hier een artikel over het initiatief van Stichting Je Goed Recht. Zij helpen bewoners in Hillesluis met juridisch advies. De rechtenstudenten die daar wekelijks een spreekuur houden, hebben het er de afgelopen maanden maar wat druk mee gehad.

IJspret aan de Hillevliet
Nieuws
16 februari 2021

Schaatsen. Afgelopen weekend leek het wel of heel Nederland het ijs opging. Zo ook in Hillesluis. Daar werd zondag aan de Hillevliet volop genoten van het ijs, van warme chocomel, soep en koekjes.

Trainee in Hillesluis, volop je talenten benutten.
Nieuws
5 februari 2021

Hillesluis is een dynamisch gebied met een eigen karakter, vinden wijkregisseur Nezos Demirel en wijkadviseur Said Aharchaou. Nezos brengt lokale spelers bij elkaar en zorgt dat er resultaten geboekt worden rondom thema’s van Humanitas in de wijk en Said is vooral een belangrijke schakel tussen organisaties en bewoners, vooral jongeren.

Open Rotterdam test de Corona-hulp-bakfiets
Nieuws
25 januari 2021

Drie keer in de week staat de corona-hulp-bakfiets op verschillende plekken in Feijenoord. Deze is in het leven geroepen, omdat de Huizen van de Wijk gesloten zijn. Om toch in contact te blijven met de bewoners gaan medewerkers van Humanitas met deze bakfiets de straat op.

Een gezonde maaltijd en muziek, daar zorgt Senay voor
Nieuws
16 januari 2021

Dat een pandemie ook mooie verhalen met zich meebrengt, hebben we de afgelopen maanden gemerkt. Voorbeelden hiervan zijn de bereidheid om mensen, die het moeilijk hebben, onbaatzuchtig te helpen.

Online dineren met onbekenden
Nieuws
14 januari 2021

Sinds een jaar heeft museum Boijmans van Beuningen zijn intrek genomen in huis van de wijk Hillevliet. Het is géén museumdependance, maar een ontmoetingsplaats waar bewoners, leerlingen en talentvolle makers samenkomen, zelf activiteiten kunnen organiseren of eraan deel kunnen nemen.

Hillevliet 90: samen werken aan meer impact voor Zuid
Nieuws
8 januari 2021

Het gebouw Hillevliet 90 ligt centraal op Zuid, in de wijk Hillesluis. ‘De oude technische school’ in de volksmond. Heel wat Rotterdammers zijn in dit pand vol rijke historie en statige uitstraling opgeleid tot timmerman of elektricien.

Jong Actief in Hillesluis
Nieuws
9 december 2020

Ziet u toevallig in de buurt van het Pantserklosplein, kinderen en tieners vegen of andere klusjes doen? Wees dan niet verrast. Dit zijn deelnemers van ‘Jong Actief’. Een zakgeldproject met een achterliggende gedachte.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden