Appeltaart uit het raam van Roos in Hillesluis

29 juni 2020
'Normaal doe ik elk jaar iets speciaals, dat kon nu niet'; vertelt Roos, vaste vrijwilliger in huis kamer Slaghekbuurt. Door de coronauitbraak kunnen de mensen van haar Creaclub en Buurtlunch nu niet samen komen in de kleine huiskamer. 'Het idee van de appeltaart is spontaan ontstaan'; deelt een enthousiaste Roos.

'En ik heb er ook een kaartje bij gedaan'. Het geld heeft ze gekregen van Lief & Leed Opzoomer Mee. Ook onderhoudt ze per telefoon contact met mensen en ze kregen een zelfgeschreven kaartje. 'Geheel onverwacht, omdat ik aan jou dacht'.

De appeltaarten werden rondgebracht door haar vriend en haar buurvrouw. De slagroom stond al bij een aantal klaar, om de taart op haar best te eten. Ook kwamen de mensen bij Roos langs om het op te halen. Vanuit de scootmobiel konden ze wachten, terwijl Roos aan een touwtje de appeltaart in een tas naar beneden liet zakken. Één van de dames die het taartje kwam halen, maakte er een uitje van. Sinds lange tijd kwam ze weer eens buiten. Heerlijk op deze zonnige dag en dan appeltaart vanuit Roos haar raam toe.

Vanaf 1 juli zijn er gelukkig weer meer activiteiten mogelijk in de huizen van de wijk. Samen met Roos kijken we of de creagroep weer kan samenkomen. Misschien tijdelijk even in de huis van de wijk Hillevliet, om de hoek bij het veel kleinere Slaghekbuurt.

Verder lezen

Meer nieuws
Oni oni: Move your ass

Tijdens deze BalkonParade met Cubaanse dansschool Oni Oni Mundo Cubano, worden de heupen losgegooid bij 't Kopblok in Hillesluis. Aniel en Özlem nemen je mee met Cubaanse muziek en geven uitleg over de danspasjes.

Pleinactiviteiten van start in Hillesluis

Op het Willem van Oranjeplein is elke dinsdag van 15:30 tot 17:00 uur theaterles. Er is muziek, er wordt gekrijt, mooie bellen vliegen door de lucht en er wordt gedanst.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden