Budgetbeheer en ondernemerschap in de praktijk

22 maart 2021
Veel mensen kunnen wel wat hulp gebruiken om weer overzicht te krijgen over hun financiën en om te leren wat nu eigenlijk precies hun financiële mogelijkheden zijn. Juist tijdens de corona crisis is het fijn om te weten hoe je je administratie op orde brengt of hoe je snel van je schulden af kunt komen.

Iris Bourne, nagelstyliste en eigenaar van nagelsalon Pimp My Nails op de Groene Hilledijk, verzorgde, in samenwerking met de gemeente Rotterdam, Humanitas, Alliantie Hand in Hand, de winkeliersvereniging en JOZ (Jongerenwerk Op Zuid), een workshop budgetbeheer en ondernemerschap voor tienermeiden in Feijenoord.

Een inspirerende én gezellige middag

“Wij kregen de vraag vanuit de gemeente of we iets konden doen met de meiden rondom het thema ‘hoe om te gaan met geld’. We bedachten een workshop waarin drie zaken gecombineerd werden: budgetbeheer, ondernemerschap en de praktijk. Met de praktijk bedoel ik dan een kijkje nemen in de keuken van verschillende soorten ondernemingen. Zoals mijn nagelsalon. Ik vertelde hen hoe de administratie geregeld is en zij mochten ook producten uitproberen. ”

Het werd een inspirerende middag waarbij de groep meiden tips kregen, in gesprek gingen over geld en ondernemen. "Niet alleen de meiden waren hier blij mee", vertelt Iris. “Ik kreeg na afloop ook berichtjes van moeders die ons bedankten. Maar ook andere ondernemers hebben aangegeven dat zij iets willen betekenen voor de meiden. Als zelfs het MKB interesse toont, dan weet je dat dit iets goeds is.”

Mogelijkheid tot uitbreiden

Iris gaat de komende tijd in gesprek met de partners en de gemeente Rotterdam om de mogelijkheden te onderzoeken om de workshop verder uit te breiden, met andere ondernemers en locaties.

Iris helpt niet alleen meiden. Net als bij veel andere ondernemers, waren de deuren van Pimp My Nails ook voor lange tijd gesloten. Maar ze bleef actief, vooral met het helpen van andere ondernemers. Ze was een steun en toeverlaat voor een aantal winkeliers op Boulevard Zuid, bijvoorbeeld door ze te helpen met de administratie of bij het aanvragen van overheidshulp. Vooral een weg zien te vinden door de bureaucratische rompslomp, was voor veel ondernemers ingewikkeld. “Ik help graag mensen. Altijd al gedaan. Nu wil ik vooral dat we er straks allemaal nog zijn. Hier op de laan.”

Verder lezen

Meer nieuws
Stichting Je goed recht breidt haar spreekuur uit

In november 2020 plaatsten we hier een artikel over het initiatief van Stichting Je Goed Recht. Zij helpen bewoners in Hillesluis met juridisch advies. De rechtenstudenten die daar wekelijks een spreekuur houden, hebben het er de afgelopen maanden maar wat druk mee gehad.

IJspret aan de Hillevliet

Schaatsen. Afgelopen weekend leek het wel of heel Nederland het ijs opging. Zo ook in Hillesluis. Daar werd zondag aan de Hillevliet volop genoten van het ijs, van warme chocomel, soep en koekjes.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden