Ontmoeting geeft weer ritme aan je dag!

28 september 2021
Op kleine schaal gaan ontmoetingen voor ouderen door bij Humanitas in Feijenoord. Met elkaar koffie drinken is voor veel deelnemers een lichtpuntje in de week.

Koffieclub

Een klein gezelschap dames wandelt de Huiskamer binnen aan het Stichtseplein. Nel, Gonnie, Yvonne en Gerrie nemen plaats aan de tafels. Eindelijk kunnen ze weer terecht voor hun wekelijks koffiemomentje bij hun ‘Koffieclub Riederkwartier’.

Weliswaar met maar een paar deelnemers, maar het is fijn om elkaar weer te zien en te kletsen met elkaar. “Heel fijn dit. Je zit elke dag maar allenig thuis. Ik mis het samenzijn enorm”, verzucht een van hen. De dames hebben maar een kleine voorzet nodig om de gesprekken in gang te zetten. Over het leven in de wijk en over vroeger. Ze wonen al lang in deze buurt, zijn er geboren en getogen. Alleen Nel niet, die woont in Bloemhof, op een steenworp afstand.

“Zuid is mijn plek”, zegt gastvrouw Marjolein opgetogen. “De mentaliteit hier is dorps, je komt hier veel mensen tegen die hier hun hele leven al wonen. Alles hier is makkelijk, er zijn winkels in de buurt en Zuidplein is vlakbij.” Dat vinden de andere vrouwen ook, hen krijg je met geen stok meer weg uit hun wijk.

Klein maar fijn

Voorheen bestond de groep uit zeker 20 personen. Werd er geknutseld, een spelletje gespeeld of gezellig gekoffieleut en soep gegeten. Een activiteit met een plus, die ritme brengt in de dag of week van met name ouderen. Humanitas organiseert deze ontmoetingsactiviteiten nu in kleinere groepjes, verspreid over de dag.

Kent u ook iemand die graag aanhaakt bij een ontmoetingsactiviteit in een kleine groep? Er zijn op dit moment wekelijks mogelijkheden in de wijken Hillesluis, Bloemhof, Vreewijk, Afrikaanderwijk en Feijenoord. Voor informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met de coördinator van deze Plusactiviteiten, Willeke Mulder van Humanitas.

Verder lezen

Meer nieuws
Sleutelfiguren, de bouwstenen van de wijk

Elke buurt of wijk kent ze. Ze zijn betrokken, actief en zitten bijna nooit stil. Sleutelfiguren zijn eigenlijk onmisbaar in een wijk.

Ruim baan voor jonge startende ondernemers

Humanitas investeert in de persoonlijke ontwikkeling van jongeren in de wijk. Door het bieden van workshops, trainingen, stages of plekken om leerervaring op te doen. Humanitas helpt hen ook bij het vinden van een baan. Soms door ondersteuning te bieden aan jongeren die een eigen onderneming willen starten.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden