Museum Boijmans in huis van de wijk Hillevliet

19 december 2019
Team Welzijn van Humanitas is blij en trots dat vanaf begin 2020 Museum Boijmans van Beuningen zijn intrek neemt in Hillevliet 90, het huis van de wijk in Hillesluis. Het wordt geen museum-dependance met tentoonstellingen, maar een plek voor de bewoners van Zuid om te leren en te maken. Zo wil het iconische museum een grotere rol van betekenis spelen in het leven van de bewoners in Rotterdam Zuid.

Ontwikkeling van cultuur en onderwijs op Zuid

Stichting Humanitas juicht het toe dat het museum ervoor gekozen heeft om, vanuit het pand aan de Hillevliet, samen te gaan werken aan de ontwikkeling van cultuur en onderwijs op Zuid. De ambitie van het museum past helemaal bij de doelstelling die Humanitas heeft om het leven van de bewoners in het gebied Feijenoord een beetje beter te maken. Hoe dit precies ingevuld gaat worden is nu nog niet bekend. Maar gedacht wordt aan een leer- en werkplek voor MBO’ers, het liefst uit de omgeving. Een plek waar workshops, masterclasses en cursussen gegeven worden die passen bij de behoeften van de wijk. En een museum biedt ook werk op velerlei gebied. Zo werken in een museum arthandlers, lijstenmakers, beveiligers en horecamensen.

Het museum wil zich zo als lerende organisatie ontwikkelen tot museum van de toekomst. Vanuit het ‘Boijmans Lokaal’ in de school gaat het museum in gesprek met de bewoners van de wijk over deze behoeftes. Een plek om samen te eten, praten en dus werken en leren.

https://www.boijmans.nl

Verder lezen

Meer nieuws
Kick-off Sport en Cultuur Club Hillesluis

Bijna 170 kinderen van de Savornin Lohmanschool en Basisschool Willem van Oranje kregen een voorproefje van Sport en Cultuur Club Hillesluis. De club voorziet in samenwerking met beide scholen en lokale aanbieders van sport, kunst en cultuur in de extra lesuren die sinds dit schooljaar gelden voor veel basisscholen in Rotterdam-Zuid.

Virtual Reality-brillen nemen ouderen in Feijenoord mee op reis!

Hoe mooi is het om een boswandeling te maken, eindelijk op de ski’s te staan of een bezoek aan je geboortedorp ergens ver weg te brengen? Door de Virtual Reality-brillen is dit mogelijk. Humanitas nodigde de Rotterdamse ondernemer Maya VR uit.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden