Nezos: ik gebruik deze tijd om veel bewoners te ontmoeten

21 mei 2020
Nezos versterkt sinds 1 april het team van Hillesluis als wijkregisseur. 'Een gek tijdstip om in deze functie te stappen'; vertelt Nezos. 'Door deze Corona-periode liggen een heel aantal activiteiten stil en ik heb juist veel zin om de bewoners te ontmoeten en samen aan de slag te gaan'.

Nezos is iemand die vanuit mogelijkheden denkt en graag verbindingen legt. In haar vrije tijd betekent dit dat ze haakt en breit. Zo kan ze ontspannen en haar hoofd leeg maken. In het verleden heeft ze werknemers en werkgevers begeleidt op het gebied van verzuim en inzetbaarheid en een Kringloopwinkel opgezet. Bij de Kringloopwinkel waren 10 - 12 vrijwilligers betrokken, die ze heeft begeleid. Zij maakten met restmaterialen weer nieuwe producten en zo leerden ze ook weer nieuwe vaardigheden. Nezos vindt het belangrijk dat mensen ontdekken wat ze gelukkig maakt en waar ze goed in zijn.

Nezos gebruikt deze periode om Hillesluis met haar 12.000 bewoners beter te leren kennen. Wanneer ze op pad gaat met de buurtvaders en bewoners spreekt valt haar op dat er in de wijk veel wordt ondernomen en dat bewoners het belangrijk vinden iets voor elkaar te betekenen. Deze saamhorigheid vindt ze fijn om te merken. Ook heeft ze al kennisgemaakt met veel actieve bewoners. Nezos wil zich de komende tijd ook inzetten voor de Huizen van de Wijk. Een huis van de wijk is er voor iedereen. Voor een leuke activiteit of sport, een bakje koffie maar ook als je vragen hebt. Zoals bijvoorbeeld over gezondheid of rondom inkomen.

Vanaf 8 juni zullen sommige activiteiten weer opstarten in de huizen van de wijk. In de Hillevliet starten we met info-pleinen op dinsdagen en donderdagen. Mensen moeten wel eerst een afspraak maken en kunnen niet zoals voorheen binnenlopen. Wanneer de computerlessen van start mogen gaan, zal dit met minder deelnemers zijn. Omdat er aan de 1,5 meter afstand moet worden voldaan. Team Hillesluis is op het moment druk bezig met maatregelen en overleg om de infopleinen op een juiste manier door te kunnen laten gaan.

Nezos hoopt dat de Corona-tijd snel voorbij mag zijn. 'Het werkt voor mij het beste om meer mensen in het echt te ontmoeten'. 'Dat geeft een goed beeld voor wie en met wie ik het mag doen'.

Verder lezen

Meer nieuws
Roos belt, ook nu ze thuis moet blijven

Roos is al jaren een actieve bewoner in Hillesluis. En hoewel ze nu niet meer de deur uit kan, belt ze iedere dag naar haar buurtgenoten voor een praatje, om ze even een hart onder de riem te steken.

Museum Boijmans in huis van de wijk Hillevliet

Team Welzijn van Humanitas is blij en trots dat vanaf begin 2020 Museum Boijmans van Beuningen zijn intrek neemt in Hillevliet 90, het huis van de wijk in Hillesluis.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden