Nieuws en verhalen

Iedereen toegang tot goed recht!
Nieuws
30 november 2020

Het Huis van de Wijk aan de Hillevliet huisvest tegenwoordig ook medewerkers van Stichting Je Goed Recht. Wie oploopt tegen een formulierenberg, het ambtenarenapparaat of allerlei voorschriften kan normaal gesproken terecht bij het Infoplein.

Voetjes van de vloer
Nieuws
26 november 2020

De zon schijnt vol op de binnenplaats van wooncomplex het Kopblok in Hillesluis en uit de boxen klinkt vrolijke dansmuziek. Over de galerij rennen medewerkers, met mondkapjes op, langs dansende bewoners, gewapend met briefjes in de hand. Het zijn verzoeknummers.

Cursisten verrast met prachtig cadeau
Nieuws
20 november 2020

Sinterklaas is in het land en daar worden we blij van. Cadeaus krijgen, is leuk. Maar het is nóg leuker om ze weg te geven.

Veel te doen in de Herfstvakantie!
Nieuws
14 oktober 2020

In de herfstvakantie is er voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar én jongeren van 13 tot en met 23 jaar van alles te doen in Hillesluis.

Verkeerstraining in samenwerking met JOZ
Nieuws
13 oktober 2020

Op donderdag 1 oktober stond in het Huis van de Wijk Hillevliet het thema verkeersveiligheid centraal. Gemeente Rotterdam, Citystewards, JOZ en Humanitas organiseerden die dag Camp21, een interactieve, fysieke en mentale verkeersveiligheidstraining.

The Young Digitals nu ook in Hillesluis
Nieuws
12 oktober 2020

Jongeren met tegenslagen in het leven krijgen een gratis opleiding tot online marketier met een grote kans op een baan. Op de opening in huis van de wijk de Hillevliet sprak Prins Constantijn de gasten digitaal toe.

Schilderen bij Boijmans en taekwondo met Abdel Kwan!
Nieuws
15 september 2020

Wat een gezellige drukte was het deze week in het huis van de wijk Hillevliet. De 160 kinderen van de Savornin Lohmanschool en de basisschool Willem van Oranje, konden deze dag meedoen met allerlei activiteiten tijdens de Kick-off van de Sport & Cultuur Club (SCC) Hillesluis.

Met Zomercampus010 en Humanitas de zomer in.
Nieuws
6 augustus 2020

De kinderen van Hillesluis vervelen zich niet tijdens de vakantie!

Buurtkrachten verenigen zich en bezoeken 75+ers
Nieuws
1 juli 2020

‘Ouderen willen toch wel echt een praatje'. 'Belangrijk dat ze gezien worden'. 'Door deze aanbelactie denk ik ook weer meer aan mijn eigen opa en oma'.

Appeltaart uit het raam van Roos in Hillesluis
Nieuws
29 juni 2020

'Normaal doe ik elk jaar iets speciaals, dat kon nu niet'; vertelt Roos, vaste vrijwilliger in huis kamer Slaghekbuurt.

Oni oni: Move your ass
Nieuws
8 juni 2020

Tijdens deze BalkonParade met Cubaanse dansschool Oni Oni Mundo Cubano, worden de heupen losgegooid bij 't Kopblok in Hillesluis. Aniel en Özlem nemen je mee met Cubaanse muziek en geven uitleg over de danspasjes.

Pleinactiviteiten van start in Hillesluis
Nieuws
5 juni 2020

Op het Willem van Oranjeplein is elke dinsdag van 15:30 tot 17:00 uur theaterles. Er is muziek, er wordt gekrijt, mooie bellen vliegen door de lucht en er wordt gedanst.

Nezos: ik gebruik deze tijd om veel bewoners te ontmoeten
Nieuws
21 mei 2020

Nezos versterkt sinds 1 april het team van Hillesluis als wijkregisseur. 'Een gek tijdstip om in deze functie te stappen'; vertelt Nezos. 'Door deze Corona-periode liggen een heel aantal activiteiten stil en ik heb juist veel zin om de bewoners te ontmoeten en samen aan de slag te gaan'.

Roos belt, ook nu ze thuis moet blijven
Nieuws
9 april 2020

Roos is al jaren een actieve bewoner in Hillesluis. En hoewel ze nu niet meer de deur uit kan, belt ze iedere dag naar haar buurtgenoten voor een praatje, om ze even een hart onder de riem te steken.

Museum Boijmans in huis van de wijk Hillevliet
Nieuws
19 december 2019

Team Welzijn van Humanitas is blij en trots dat vanaf begin 2020 Museum Boijmans van Beuningen zijn intrek neemt in Hillevliet 90, het huis van de wijk in Hillesluis.

Kick-off Sport en Cultuur Club Hillesluis
Nieuws
1 november 2019

Bijna 170 kinderen van de Savornin Lohmanschool en Basisschool Willem van Oranje kregen een voorproefje van Sport en Cultuur Club Hillesluis. De club voorziet in samenwerking met beide scholen en lokale aanbieders van sport, kunst en cultuur in de extra lesuren die sinds dit schooljaar gelden voor veel basisscholen in Rotterdam-Zuid.

Virtual Reality-brillen nemen ouderen in Feijenoord mee op reis!
Nieuws
5 oktober 2019

Hoe mooi is het om een boswandeling te maken, eindelijk op de ski’s te staan of een bezoek aan je geboortedorp ergens ver weg te brengen? Door de Virtual Reality-brillen is dit mogelijk. Humanitas nodigde de Rotterdamse ondernemer Maya VR uit.

Chinese dansgroep viert verhuizing naar Hillesluis
Nieuws
19 juli 2019

De Chinese dansgroep is van Huis van de Wijk Oleander in Bloemhof naar de Hillevliet in Hillesluis verhuisd. Dit vonden zij reden genoeg voor een feestje.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden