Schilderen bij Boijmans en taekwondo met Abdel Kwan!

15 september 2020
Wat een gezellige drukte was het deze week in het huis van de wijk Hillevliet. De 160 kinderen van de Savornin Lohmanschool en de basisschool Willem van Oranje, konden deze dag meedoen met allerlei activiteiten tijdens de Kick-off van de Sport & Cultuur Club (SCC) Hillesluis.

Met een stempelkaart in de hand gingen de kinderen alle activiteiten af die tijdens de Kick-off werden gepresenteerd. Zo werd er bijvoorbeeld geschilderd onder begeleiding van Museum Boijmans, gevoetbald met BB Rotterdam en was er een les breakdance met KariMoves en taekwondo met Abdel Kwan. Bovendien werden de kinderen getrakteerd op een heerlijke, gezonde lunch die verzorgd werd door vrijwilligers uit de wijk.

De SCC Hillesluis is een initiatief van Stichting Humanitas waarmee het kinderen – in dit geval via de dagprogrammering van hun school – wil stimuleren hun talenten te ontwikkelen en hun zelfvertrouwen een boost geven. Daarnaast biedt het de mogelijkheid een fysieke, mentale en sociale basis te leggen in een veilige sociale omgeving. Het initiatief is gestart om het een Sport & Cultuur Club te laten zijn voor- en door de wijk. “We werken samen met organisaties en verengingen die de wijk goed kennen. Begeleiders en trainers komen veelal hier uit het gebied Feijenoord of de wijk zelf. En we vragen wijkbewoners ook een steentje bij te dragen,” zeg wijkadviseur Said Aharchaou.

“Na deze dag kiezen de kinderen met hun ouders wat ze dit jaar op school in de dagprogrammering – naast de reguliere lessen – willen doen. De passie van het ene kind ligt bij knutselen, een ander kind wil misschien liever koken, voetballen, dansen of e-gamen. Maar samen zijn we de Sport & Cultuur Club Hillesluis,” vervolgt Aharchaou. “Dat staat ook op de T-shirts die de kinderen meekrijgen”

Aanstaande woensdag 16 september is eenzelfde kick-off voor de kinderen van de Bogermanschool. Bij elkaar zijn er dan 260 kinderen die een leuk en leerzaam jaar gaan beleven via de Sport & Cultuur Club Hillesluis.

Meer weten over de Sport & Cultuur Club? Lees hier verder

Verder lezen

Meer nieuws
Met Zomercampus010 en Humanitas de zomer in.

De kinderen van Hillesluis vervelen zich niet tijdens de vakantie!

Buurtkrachten verenigen zich en bezoeken 75+ers

‘Ouderen willen toch wel echt een praatje'. 'Belangrijk dat ze gezien worden'. 'Door deze aanbelactie denk ik ook weer meer aan mijn eigen opa en oma'.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden