Stagiaires als rolmodel

30 augustus 2021
Humanitas biedt graag jongeren kansen om werkervaring op te doen en zich te ontplooien. Nezos Demirel, wijkregisseur in Hillesluis is trots op ‘haar’ jongeren die bij Humanitas stage lopen. “Wij hebben een groot hart voor jongeren die de wil hebben om te leren en bieden ze hiervoor een podium. Wij zien hen als rolmodellen die andere jongeren prikkelen om ook in zichzelf te investeren. Andersom leren wij ook veel van hen.”

Een van die rolmodellen is Yasmina Sayah. Zij heeft net haar stage bij Humanitas Hillevliet afgesloten. Tijdens haar opleiding Sociaal Werk bij het Albeda College liep zij stage bij het Gezondheidsplein van Pameijer en de Wijkacademie Opvoeden. “Maar ik miste het echte contact met cliënten. Ik was dan ook blij dat ik vorig jaar september stage kon gaan lopen bij het Infoplein in het Huis van de Wijk in Hillevliet."

Gebleven als vrijwilliger

"Na afloop vroeg Saïd Aharchaou (collega van Nezos) mij of ik terug wilde komen als vrijwilliger. Dat deed ik maar al te graag! Mijn taken bestonden onder meer uit het helpen van mensen bij het invullen van formulieren en hulpvragen. Ook organiseerde ik kinderactiviteiten, deed huisbezoeken aan 75-plussers en was invalkracht op de Bogermanschool. Heel gevarieerd allemaal.”

Doorstuderen

Dit voorjaar rondde Yasmina haar opleiding af en start dit najaar een HBO-opleiding Verpleegkundige. Haar toekomst ligt wellicht in het ziekenhuis of als zelfstandig wijkverpleegkundige. Want het contact met mensen en hen echt kunnen helpen is voor haar het belangrijkst.

Yasmina kijkt tevreden terug op haar stage en vrijwilligerswerk bij Humanitas. “Ik ben in die periode heel erg veranderd. Eerst wist ik niet wat ik wilde, was onzeker en timide. Nu weet ik wat ik kan en wil, durf meer en ben assertiever. De begeleiding was super, ze gaven me veel vertrouwen en ik kon heel zelfstandig werken. Het is een geweldige werkplek, heel divers en met verschillende doelgroepen, zodat je uiteindelijk ook weet wat voor werk jou het beste ligt. Ik heb het al aan diverse medestudenten aanbevolen.” Nu nog een korte periode haar twee bijbanen doen en dan kan ze weer in de schoolbank plaats nemen. Ze heeft er zin in!

Verder lezen

Meer nieuws
Infoplein in ‘huiselijke setting’ geopend in Hillevliet

Vorige week werd het nieuwe Infoplein in Huis van de Wijk Hillevliet eindelijk geopend. Bij die Infopleinen, die in verschillende wijken gehuisvest zijn in Huizen van de Wijk, kunnen mensen terecht voor hulp bij bijvoorbeeld het invullen van formulieren, geldproblemen of bij het zoeken van werk.

Mannen in Beweging; sporten en sociaal contact

Wanneer je het Huis van de Wijk Hillevliet binnenwandelt, zit hij daar, achter de balie. Hij verwelkomt je met een glimlach, ontvangt je en helpt je. Hij zit daar al sinds 2019 maar hij doet veel meer dan alleen mensen welkom heten.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden