Stichting Je goed recht breidt haar spreekuur uit

10 maart 2021
In november 2020 plaatsten we hier een artikel over het initiatief van Stichting Je Goed Recht. Zij helpen bewoners in Hillesluis met juridisch advies. De rechtenstudenten die daar wekelijks een spreekuur houden, hebben het er de afgelopen maanden maar wat druk mee gehad.

Het is inmiddels zo druk dat besloten is nieuwe studenten aan het team toe te voegen. En in het Huis van de Wijk in Hillesluis op dinsdagmiddag een extra spreekuur in te voeren. Van 12.00 – 15.00 uur.

Nog meer hulp richting bewoners

Fanny Smelik, directeur van de stichting, is hier heel blij mee. “Fijn, dan kunnen we nog meer bewoners helpen en ook nog meer studenten een mooie leer- en praktijkervaring op laten doen.” Er is een goede samenwerking met de medewerkers van het Infoplein, benadrukt ze. “Het blijkt heel handig dat we fysiek samen in één gebouw zitten. Het is dan makkelijk en snel schakelen. Je vult elkaar ook mooi aan. In ons andere team in Bospolder-Tussendijken gaan we naar dit voorbeeld ook meer samenwerking zoeken met lokale welzijnsorganisaties.”

Deze hulp in andere wijken

Uiteindelijk hoopt zij deze hulp op termijn ook aan bewoners in andere wijken aan te kunnen bieden. Ook daar is die behoefte aan hulp bij juridische zaken groot. Zo worden er nu plannen gemaakt om dit voorjaar te starten met een mobiel kantoor, speciaal voor de buitenwijken zoals Pernis en Alexanderpolder.

“Mensen wachten soms te lang om hulp te zoeken bij instanties buiten hun wijk. Dan is het fijn dat we nu op deze manier een mogelijkheid bieden voor hulp en advies, laagdrempelig en in de eigen buurt.“

Ook TV Rijnmond besteedde onlangs aandacht aan dit initiatief. Kijk voor hun bijdrage op de Rijnmond website.

Verder lezen

Meer nieuws
IJspret aan de Hillevliet

Schaatsen. Afgelopen weekend leek het wel of heel Nederland het ijs opging. Zo ook in Hillesluis. Daar werd zondag aan de Hillevliet volop genoten van het ijs, van warme chocomel, soep en koekjes.

Trainee in Hillesluis, volop je talenten benutten.

Hillesluis is een dynamisch gebied met een eigen karakter, vinden wijkregisseur Nezos Demirel en wijkadviseur Said Aharchaou. Nezos brengt lokale spelers bij elkaar en zorgt dat er resultaten geboekt worden rondom thema’s van Humanitas in de wijk en Said is vooral een belangrijke schakel tussen organisaties en bewoners, vooral jongeren.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden