Initiatieven met impact

Sport & Cultuur Club Feijenoord

De Sport & Cultuur Club Feijenoord biedt sport- en cultuuractiviteiten voor iedereen. De Sport & Cultuur Club is een leuke activiteitenclub met een divers en inspirerend aanbod van, voor - en door de wijk.

Zomercampus010 Feijenoord

Zomercampus010 is bedoeld voor kinderen die deze zomer een leuke tijd willen hebben en een extra steuntje kunnen gebruiken. Zo kunnen ze weer vol vertrouwen en plezier aan het volgende schooljaar beginnen.

BalkonParade

De Balkonparade is een programma vol sport- en culturele activiteiten voor senioren. Voor een moment van beleving en contact, maar wel op afstand. Er wordt gezongen, gedanst en bewogen. En vooral…gelachen en genoten.

Cobana - VinoFera.nl: bewoners van de Cobana

Een groep van meer dan tien enthousiaste vrijwilligers zetten zich in voor ouderen in de wijk. Young professional, woonachtig in Cobana aan het begin van de Kaap en vol energie om zich dagelijks in te zetten voor onder andere de ouderen in de wijk. Bijzonder? Ja omdat vele aan het begin staan van een onderneming of carrière die alle aandacht vergt.

Verhalenhuis Belvédère

Verhalenhuis Belvédère wil door middel van kunst, cultuur en (persoonlijke) verhalen zo veel mogelijk mensen met elkaar en met de stad verbinden.

BIZ Hart van Katendrecht

De ondernemers van het Deliplein en de omgeving zijn zich bewust van de naderende ontwikkelingen en de potentie van het gebied. De ondernemers willen hun gebied gezamenlijk aantrekkelijker en leefbaarder maken. Dit kan alleen als zij samenwerken.

Businessclub Wilhelminapier

De Businessclub Wilhelminapier is opgericht als hét netwerk en de belangenbehartiger voor alle ondernemers, ondernemingen en organisaties die werken en wonen op de pier.

Kaapse Kringen

De Kaapse Kringen (opgericht door Marianne Ketting) wil initiatieven ontwikkelen en ondersteunen, o.a. door een internetplatform te realiseren waar vraag en aanbod gekoppeld worden.

Wijkraad Katendrecht – Wilhelminapier

De inwoners van Katendrecht-Wilhelminapier worden vertegenwoordigd door de wijkraad. Deze bestaat uit vijf bewoners uit de wijk. Zij zijn de ogen en oren van de wijk voor het stadsbestuur en hun vergaderingen zijn openbaar.

Buurt Bestuurt Katendrecht

Bij Buurt Bestuurt werken bewoners, gemeente en politie samen aan een veilige, schone en leefbare wijk.

Platform Katendrecht

Platform Katendrecht legt verbinding tussen Kapenezen (zowel oude als nieuwe bewoners) én andere Rotterdammers

House of Hope

Samenbouwen aan levenshuizen, dat is wat House of Hope doet. Zij verbinden wijkbewoners door samen activiteiten te organiseren.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden