Belmaatje

Wij zijn op zoek naar belmaatjes; mensen die het leuk vinden om met één of meerdere oudere bewoners te bellen voor een gezellig praatje. We merken dat er veel ouderen zijn die dit missen, soms dagenlang niemand spreken en hun verhaal niet kwijt kunnen.

Jammer genoeg kunnen we ouderen nu minder vaak in het écht ontmoeten. Een fijn telefoongesprek maakt de dag wat leuker! Wil jij hieraan meehelpen? "Laten we niet poetsen maar lullen!" Meld je aan als belmaatje, óók als Nederlands niet je eerste taal is.

Waarom leuk om te doen

Als belmaatje bied jij jouw medewoner het contact dat hij nu in het dagelijks leven mist. Een gevoel van gehoord en gezien worden geeft energie en levenszin! Daarnaast krijg je een inkijkje in het welzijnswerk in jouw wijk.

Wat krijg je van ons

Voor we je koppelen aan een bewoner nodigen we je graag uit in het huis van de wijk om je rond te leiden en te vertellen wat wij als welzijnsteam doen in deze tijd. Tijdens deze kennismaking kijken we ook of je aansluit bij de functie. Daarnaast bieden we een training met een verdieping gespreksvoering. Denk aan positieve gespreksvoering, rouw en zingeving. Bellen kan vanuit huis en gemaakte belkosten kunnen waar nodig worden gedeclareerd.

Inmiddels hebben we voldoende Belmaatjes gevonden. Mogelijk starten we op een later moment met een nieuwe zoektocht naar Belmaatjes.

Andere initiatieven

Meer initiatieven
Leuke online lessen en activiteiten

In deze tijd worden er ook verschillende leuke lessen en activiteiten online aangeboden door verschillende leraren en trainers van onze Sport & Cultuurclub of door een van onze partners. Neem hier maar eens een kijkje

Wijkvereniging Feijenoord

De Wijkvereniging Feijenoord biedt sport- en cultuuractiviteiten voor iedereen. De Wijkvereniging is een leuke activiteitenclub met een divers en inspirerend aanbod van, voor - en door de wijk.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden