Buurtbewoners bezoeken eenzame ouderen

Ouderen zijn relatief vaak eenzaam. Daarom brengen we alle 75-plussers die dat willen een huisbezoek en inventariseren we hoe ze betrokken willen worden bij de opgaven in de wijk en welke vragen ze hebben over zorg.

Onze aanpak begint met een activiteit per wijk/buurt. Dit kan een lunch of een andere activiteit zijn zoals een high-tea, een bezoek aan de Bijenkorf of een bezoek aan Kerstcircus Ahoy. Alle 75-plussers in de wijk/buurt worden hiervoor gericht uitgenodigd. Niet alle 75-plussers komen naar deze buurtactiviteiten. Bij hen gaan we daarom op huisbezoek. De huisbezoeken worden waar mogelijk gedaan door mensen die in de wijk/buurt zelf wonen. Dit heeft als bijeffect dat de onderlinge samenhang en solidariteit in de buurt worden versterkt. Elkaar over leeftijdsgrenzen heen kennen, versterkt elkaars wel-zijn!

Andere initiatieven

Meer initiatieven
Huizen van de wijk

Een huis van de wijk is een fysieke plek waar iedereen samenkomt: bewoners, buren, groepen, ondernemers en gemeentelijke diensten.

Locoo

De lokale economie in Rotterdam en zeker ‘op zuid’ staat onder druk staat. Met name ondernemers in het gebied Feijenoord zien hun omzet teruglopen, vallen zelfs om en daardoor is er ook veel leegstand.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden