Open Keuken

In de Open Keuken’s kan lekker eten en werken aan je eigen talent. Talent om te koken, samen te werken en te leren van elkaar. We mixen alle smaken van de wereld, bieden een plek aan ondernemers en werken met de beste leermeesters van Rotterdam.

Samen koken, eten en leren

De Open Keuken is OPEN voor lekker eten met vrienden, buren en je familie. De Open Keuken is een restaurant maar er is meer! Samen met professionele koks verzorgt de Open Keuken leerwerktrajecten. De Open Keuken is (als het straks weer mag) OPEN voor iedereen die lekker en gezond wil komen eten, zelf koken of zijn of haar talenten wil ontwikkelen.

Open Keuken = OPEN voor….

  • Ontwikkeling van talenten door professionele begeleiding.
  • Leren van elkaar, gerechten hebben vaak een verhaal uit een land van herkomst. Door samen te koken leren we elkaar beter kennen.
  • Samen eten na je werk, school of naschoolse activiteiten in het huis van de wijk. Dichtbij huis een gezonde maaltijd voor een betaalbare prijs.
  • Krantje lezen, kopje koffie of je (huis)werk maken.

Openkeuken

De Open Keuken maken we samen!

De Open Keuken is een initiatief. De programmering in de Open Keukens wordt gedaan door ervaren lokale koks en sociaal ondernemers. Samen maken we De Open Keuken. Iedere locatie is anders omdat er wordt gekookt door andere mensen. Wel zo leuk!

  • In Open Keuken Hillevliet wordt de komende maanden gekookt door kok Laurens van Beek onder de vakkundige leiding van Faouzi Chihabi, onder andere bekend van relationeel koken.
  • In Open Keuken Vreewijk kan je terecht voor de heerlijke afhaalmaaltijden van kok Anthony. Reserveren kan via 06-82286745.

Locaties

De Open Keukens zijn gevestigd in de Huizen van de Wijk in Rotterdam Feijenoord, op de volgende locaties:

  • Open Keuken Hillevliet, Hillevliet 90
  • Open Keuken ’t Klooster, Afrikaanderplein 7
  • Open Keuken Vreewijk, Dreef 71
  • Open Keuken Oleander, Oleanderplein 38

Corona

Helaas zijn de huizen van de wijk nog gesloten vanwege de Corona maatregelen. Dat betekent dat de Open Keukens voorlopig nog dicht zijn voor publiek.

Andere initiatieven

Meer initiatieven
Taal leren voor de volgende stap

Elke wijkbewoner verdient dezelfde kansen! Taal is daarin een belangrijke schakel. Als je de Nederlandse taal goed spreekt en schrijft, heb je meer kans op werk, kan je beter met de dokter praten, begrijp je brieven en formulieren beter en is het makkelijker om op de computer te werken.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden