Belangrijke informatie over de Coronacrisis in Feijenoord
Nederlands
English
Türkçe
العربية
Espagnol

Initiatieven met impact

De samenleving bestaat uit een verzameling netwerken. Denk bijvoorbeeld aan familie, vriendenkringen, clubs, verenigingen, kerken, moskeeën, werk etc..

Als deze verschillende netwerken goed functioneren dan heeft dat positieve invloed op het wel-zijn van mensen. Humanitas richt zich in Feijenoord daarom op het versterken van de verschillende netwerken. Dit doen we onder andere door initiatieven van bewoners en ondernemers in de wijk te ondersteunen en door eigen projecten op te starten. Hier vindt u een selectie van onze initiatieven.

Locoo

De lokale economie in Rotterdam en zeker ‘op zuid’ staat onder druk staat. Met name ondernemers in het gebied Feijenoord zien hun omzet teruglopen, vallen zelfs om en daardoor is er ook veel leegstand.

Huizen van de wijk

Een huis van de wijk is een fysieke plek waar iedereen samenkomt: bewoners, buren, groepen, ondernemers en gemeentelijke diensten.

Lekker eten, vlakbij en niet te duur

Huishoudens die kampen met armoede eten vaak slechter. Wij zorgen samen met buurtbewoners voor een gezonde én goedkope maaltijd.

Buurtbewoners bezoeken eenzame ouderen

Ouderen zijn relatief vaak eenzaam. Daarom brengen we alle 75-plussers die dat willen een huisbezoek en inventariseren we hoe ze betrokken willen worden bij de opgaven in de wijk en welke vragen ze hebben over zorg.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden