Initiatieven met impact

Er zijn veel initiatieven in Feijenoord die bijdragen aan het welzijn van bewoners. Je vind hier een selectie.

Stichting de Uil
Vreewijk

Stel je voor dat de wasbak lekt. Je hebt geen geld om hem te laten repareren. Dus zet je er maar een emmer onder. Ondertussen zijn we 3 maanden verder en het lekken wordt alleen maar erger. Wat nu?

Belmaatje
gebied Feijenoord

Wij zijn op zoek naar belmaatjes; mensen die het leuk vinden om met één of meerdere oudere bewoners te bellen voor een gezellig praatje. We merken dat er veel ouderen zijn die dit missen, soms dagenlang niemand spreken en hun verhaal niet kwijt kunnen.

Beweegtolk
Feijenoord

Tijdens de afgelopen zomer liep Peggy Tolk, zoals zovelen tijdens de pandemie, een rondje. Onderweg kwam ze een groepje senioren tegen die onder begeleiding van Roland aan het sporten waren.

Sportvereniging Atomium'61
Vreewijk

Sportvereniging Atomium’61 zit alweer heel wat jaartjes aan de Sparrendaal 91. Menig Vreewijker heeft daar kennis gemaakt met de mooie snelle balsport Handbal. Iedereen vanaf 5 jaar kan meedoen.

Leeszaal Vreewijk
Vreewijk

Het concept is simpel: Mensen die boeken over hebben kunnen deze inleveren en mensen die boeken willen lezen kunnen deze ophalen.

Cobana - VinoFera.nl: bewoners van de Cobana
Katendrecht

Een groep van meer dan tien enthousiaste vrijwilligers zetten zich in voor ouderen in de wijk. Young professional, woonachtig in Cobana aan het begin van de Kaap en vol energie om zich dagelijks in te zetten voor onder andere de ouderen in de wijk. Bijzonder? Ja omdat vele aan het begin staan van een onderneming of carrière die alle aandacht vergt.

House of Hope
Katendrecht

Samenbouwen aan levenshuizen, dat is wat House of Hope doet. Zij verbinden wijkbewoners door samen activiteiten te organiseren.

Plusclubs
gebied Feijenoord

In vier wijken zijn de Plusclubs gestart. De Plus staat voor méér dan ontmoeting: in iedere club staat weer een ander thema centraal.

Buurtbewoners bezoeken eenzame ouderen
gebied Feijenoord

Ouderen zijn relatief vaak eenzaam. Daarom brengen we alle 75-plussers die dat willen een huisbezoek en inventariseren we hoe ze betrokken willen worden bij de opgaven in de wijk en welke vragen ze hebben over zorg.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden