Wijkvereniging Feijenoord

De Wijkvereniging Feijenoord biedt sport- en cultuuractiviteiten voor iedereen. De Wijkvereniging is een leuke activiteitenclub met een divers en inspirerend aanbod van, voor - en door de wijk.

We werken samen met organisaties en verengingen die de wijk goed kennen. En vragen wijkbewoners ook een steentje bijdragen. Door geldstromen te koppelen kunnen we meer doen en bereiken we meer mensen.

Samen met partners in de wijk

De activiteiten van de Wijkvereniging worden georganiseerd in en rondom de huizen van de wijk in Feijenoord. De activiteiten worden aangeboden door onze vaste samenwerkingspartners en verenigingen vanuit de stad, het gebied Feijenoord en de wijk. Voorbeelden hiervan zijn FreetoMove, Hockeyclub Feijenoord, Lorenzo Elstak, House of Esports, Abdel Kwan en Suave Global, maar ook SKVR, Museum Boijmans en het Hofplein Theater.

Daarnaast werken we nauw samen met 8 scholen en geven we invulling aan de dagprogrammering voor in totaal 1200 kinderen. Dit doen we onder de naam 'Sport & Cultuur Club'. Maar de Wijkvereniging is er voor iedereen: ouders, broers en zussen (jongeren) en opa’s en oma’s (ouderen). Want hoe leuk is het om gezamenlijk met de familie te werken aan sport-, entertainment-, kook- en/of handwerk skills!

Wat willen we bereiken?

We willen bewoners van Feijenoord de mogelijkheid hun fysieke en mentale talenten te ontwikkelen in een veilige sociale omgeving. En zelfvertrouwen een boost geven.

Inschrijven Dagprogrammering

De wijkvereniging biedt op een aantal scholen in Feijenoord activiteiten in het kader van de 'Dagprogrammering'. Samen met de scholen hebben we een leuk programma ontwikkeld. Tenminste als uw kind op een van de scholen zit die meedoet aan de dagprogrammering:

  • Afrikaanderwijk: Da Costa en Sterrenschool
  • Feijenoord: Agnesschool
  • Bloemhof: Pantarijn
  • Hillesluis: Bogermanschool en Willem van Oranje en Savornin Lohman
  • Vreewijk: de Akkers

U vindt het programma in het informatieboekje dat u van school heeft meegekregen. Bent u het boekje kwijt? Geen probleem want deze kunt u ook hier nog een keer doorlezen: Agnesschool, Pantarijn, Bogermanschool, Willem van Oranje en Savornin Lohman.

Knop naar inschrijfpagina

De kinderen die op de bovengenoemde scholen zitten en die meedoen aan de dagprogrammering, moeten zich via het volgende inschrijfformulier aanmelden om mee te kunnen doen aan de activiteiten.

Voor de kinderen van de Pantarijnschool in Bloemhof is een leuke video gemaakt om kennis te maken met de verschillende lessen die gegeven worden en de leraren.

Mocht u vragen hebben over het inschrijven of over de Sport & Cultuur Club, neem dan contact op met de contactpersoon in uw wijk:

Contactpersonen

Hillesluis

Said Aharchaou
06-53196173
saharchaou@solnetwerk.nl

Yassin el Bouyakoubi
06-42518983
yaktitou@solnetwerk.nl

Afrikaanderwijk

Hanan Cherif
06-13588648
hcherif@solnetwerk.nl

Bloemhof

Frederique de Rooij
06-33369287
fderooij@solnetwerk.nl

Feijenoord

Yassin el Bouyakoubi
06-42518983
yaktitou@solnetwerk.nl

Andere initiatieven

Meer initiatieven
Open Keuken

In de Open Keuken’s kan lekker eten en werken aan je eigen talent. Talent om te koken, samen te werken en te leren van elkaar. We mixen alle smaken van de wereld, bieden een plek aan ondernemers en werken met de beste leermeesters van Rotterdam.

Taal leren voor de volgende stap

Elke wijkbewoner verdient dezelfde kansen! Taal is daarin een belangrijke schakel. Als je de Nederlandse taal goed spreekt en schrijft, heb je meer kans op werk, kan je beter met de dokter praten, begrijp je brieven en formulieren beter en is het makkelijker om op de computer te werken.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden