Taal leren voor de volgende stap

Elke wijkbewoner verdient dezelfde kansen! Taal is daarin een belangrijke schakel. Als je de Nederlandse taal goed spreekt en schrijft, heb je meer kans op werk, kan je beter met de dokter praten, begrijp je brieven en formulieren beter en is het makkelijker om op de computer te werken.

In Feijenoord is veel mogelijk om jouw Nederlandse taal te verbeteren:

Taalambassadeurs: vijf bewoners van Feijenoord die zelf een taalachterstand hebben gehad vertellen wat goed taalonderwijs met hen heeft gedaan. Door de Nederlandse taal goed te leren spreken, lezen en schrijven, kunnen zij meedoen in de Nederlandse samenleving. Deze taalambassadeurs geven voorlichting in de wijken, denken mee over teksten op websites en in folders.

Taalverwijzers: Welk taallessen zijn er in Feijenoord? Voor wie is dat? Hoe meld ik me aan? Met deze vragen kunnen wijkbewoners terecht bij de Taalverwijzers op de Infopleinen Taallessen: Wij organiseren zelf geen taallessen, maar werkt samen met partners in de wijken. Dit leidt toe naar praatgroepen (conversatielessen: ca 12 verschillende groepen), taallessen door professionele taaldocenten (geen diploma), taallessen door professionele taaldocenten (met diploma). De taalverwijzers kunnen daar informatie over geven.

Taaltoets: Om te kijken welk niveau bij jou past, kunnen we een onafhankelijke taaltoets doen. Waardoor je beter weet welke taallessen bij jou passen. Aanmelden kan via de aanmeldknop Lekker lezen in de wijk: Boeken lezen is fijn! In Feijenoord zijn veel plaatsen waar je boeken kunt lezen en lenen:

  • Bibliotheek Rotterdam in 't Slag, Vreewijk en Bloemhof
  • Jeugdbibliotheek Rotterdam in 't KLooster, Afrikaanderplein 7, Afrikaanderwjk
  • Leeszaal De Dam, Persoonshaven, Feijenoord
  • Verhalencaf√© Riederkwartier, Stichtseplein 2, Hillesluis
  • Leeszaal Vreewijk, Groenezoom , Vreewijk
  • Leeszaal Prins Hendrikkade, Noordereiland
  • Boekenuitleen 't Steiger, Fruitlaan, Katendrecht

Schrijf je hier in

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden