Nieuws en verhalen

Wijkraadslid Dave de Held heeft handen vol aan Katendrecht
Nieuws
2 april 2021

Katendrecht stond ooit bekend als zeemanskwartier, hoerenbuurt en Chinatown. Maar de wijk heeft een ware metamorfose ondergaan en is nu een bruisende hotspot en gewilde woonlocatie.

Het sociaalste brood van Rotterdam
Nieuws
10 februari 2021

Bij de Bakkerswerkplaats in Katendrecht is het een komen en gaan van klanten voor hun vers en knapperig brood. Met als enige toevoeging tijd en aandacht, zoals ze dat graag zeggen.

Het wachten is op die glimlach
Nieuws
2 februari 2021

Budgetcoach Aziz houdt van zijn werk. Sinds december vorig jaar is Aziz Razmi bij Humanitas in dienst als budgetcoach. Maar de organisatie is hem niet vreemd, hij is er al jarenlang actief als vrijwilliger. Zo bezocht hij ouderen in het kader van de 75+ huisbezoeken en was op het Infoplein in Hillesluis en Katendrecht te vinden voor de formulierenhulp.

Hoe breng je jong en oud samen? Verhalen op de Kaap!
Nieuws
5 januari 2021

Vorig jaar werden tien leerlingen van basisschool de Globetrotter gekoppeld aan Katendrechtse ouderen. De tien koppels deden mee aan het verhalenproject ‘Ons Rotterdam - Jong en Oud in Katendrecht'

Voor iedereen een koekje van eigen deeg
Nieuws
18 december 2020

Het zijn minder leuke weken voor de studenten van het Zadkine Center Katendrecht. Amper school, geen werk, minder stage-uren dan gewenst.

Verbeter je skills met school-of-rap!
Nieuws
29 oktober 2020

Wil jij rapper worden? Die vraag stelden wij de jongeren in de wijk Katendrecht aan het einde van de zomervakantie. Het antwoord was positief.

Een Wereldvakantie! in het Afrikaanderpark
Nieuws
31 juli 2020

Oog in oog staan met een (opblaasbare) leeuw? Swingen op Caribische muziek. Een heerlijk Surinaams hapje, Turkse thee… Zijn we op vakantie? Jazeker. Op Wéreldvakantie zelfs.

Samen houden we de wijk gezellig en opgeruimd!
Nieuws
10 juli 2020

Marinus en Adri van Woonstad lopen door Katendrecht. ‘Het is een prachtige wijk om te wonen en we willen bewoners bewust maken om goed met hun woonomgeving om te gaan’.

Een vriendelijk gezicht aan de deur
Nieuws
29 mei 2020

Op de Kaap en de Pier wonen ruim 200 vijfenzeventig-plussers. Veelal alleen. Een vriendelijk gezicht aan de deur is dan altijd welkom. Zéker als het bezoek niet met lege handen komt.

Bewoner Wesley zet zijn creativiteit in
Nieuws
30 april 2020

Tijdens de Coronacrisis is meer dan eens de welbekende samenhorigheid in Katendrecht naar boven gekomen op de Kaap. Er zijn bijzondere samenwerkingen ontstaan tussen ondernemers, bewoners en instanties zoals Humanitas.

Meer dan honderd liter koningssoep voor de buurt
Nieuws
30 april 2020

Op Koningsdag bereidden bewoners 106 liter soep voor bewoners op de Kaap.

Aandacht voor bewoners Katendrecht en Wilhelminapier
Nieuws
4 april 2020

Namens alle samenwerkende organisaties in de wijken Katendrecht en Wilhelminapier ontvingen bewoners een bos tulpen. Gewoon even iets fleurigs in deze moeilijke tijden.

Sietske kookt voor ouderen in Katendrecht
Nieuws
25 maart 2020

Veel ouderen in Rotterdam-Zuid wonen alleen en dat valt niet mee in deze moeilijke tijden van isolatie. De 69-jarige vrijwilliger Sietske uit Katendrecht kookt samen met haar man maaltijden voor senioren in thuisisolatie.

Het Infoplein komt naar je toe in maart!
Nieuws
21 februari 2020

Hebt u vragen over financiën, (ingewikkelde) formulieren, taal, werk, de gemeente maar ook over wat te doen is in de wijken? Dan gaat u naar het Infoplein.

Eerste Hulp Bij Ongelukken in de Wijk
Nieuws
21 februari 2020

Een wijknetwerk van EHBO’ers. Dat idee vormde zich tijdens een BHV cursus in het Huis van de Wijk eind 2019. Vrijwilligers en medewerkers volgen een cursus BHV.

Schuif eens aan!
Nieuws
26 november 2019

Het Huis van de Wijk. Op de Fruitlaan, centraal gelegen op de Kaap. De juiste plek voor samenkomen. En samen te eten! Sinds jaar en dag is 'de aanschuiftafel’ een populaire activiteit op de Kaap.

Kinderen krijgen de vrije ruimte!
Nieuws
5 oktober 2019

Hoe betrek je de kinderen uit de wijk bij de inrichting van een openbare ruimte in Fenix 1, een enorme loods op de Kaap die herontwikkeld wordt? Door een tekenwedstrijd uit te schrijven waarbij alle kinderen van basisscholen de Schalm en de Globetrotter de kans kregen om hun idee op papier vorm te geven.

De eerste stap naar een betere conditie
Nieuws
5 oktober 2019

Sporten is fijn, geeft je een goed gevoel en geeft je energie. Maar letterlijk die eerste stap zetten om aan de slag te gaan met je conditie is voor veel wijkbewoners een grote stap. Zeker zonder begeleiding.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden