Bewoner Wesley zet zijn creativiteit in

30 april 2020
Wesley uit Katendrecht. Zelf blijft hij er vrij nuchter onder. Waar hun ondernemersdroom en avontuur in januari dit jaar van start ging, kwam hier in maart abrupt een einde aan. Zijn vriendin Remzija en hij liepen tegen een muur van Coronamaatregelen aan.

Maar niet getreurd, in plaats van bij de pakken neer te zitten pakte Wesley de situatie goed op. Door er voor zijn wijk te zijn en mensen te helpen. Samen met andere ondernemers en bewoners op de Kaap zetten ze diverse acties op touw. Zoals de tulpenactie wat voor veel ontroering en liefde zorgde bij bewoners. Remzija en Wesley reisden vorig jaar met de auto door Italië en ontdekten heerlijke wijnen tijdens hun rondreis. Smaken die ze nooit proefden deden hun smaakpapillen tintelen van vreugde en genot. Goed genoeg en zelfs beter dan dat ze kenden zetten ze daarom samen hun eigen wijnhandel op. Waar anders dan op de Kaap. Verhuisd naar Rotterdam om Katendrecht te verrijken met hun passie voor hun onderneming en zorg voor hun medemens. Mooier kan het niet worden toch?

Hier staat Wesley voor het pand wat hij als pop-up opslagplaats mag gebruiken van de eigenaar van het gebouw om noodpakketten met etenswaren op te slaan. Vanuit hier worden de pakketten straks ook gedistribueerd als dat nodig blijkt te zijn.

Intussen droomt Wesley rustig en enthousiast verder over de tijd na de Coronacrisis. Hij gaat in ieder geval door en zal zijn beste beentje voor blijven zetten. Welkom Remzija en Wesley op de Kaap! Jullie zijn hier meer dan welkom en wensen jullie heel veel woongenot, succes en plezier.

Tijdens de Coronacrisis is meer dan eens de welbekende samenhorigheid in Katendrecht naar boven gekomen bij velen op de Kaap. Er zijn bijzondere samenwerkingen ontstaan tussen ondernemers, bewoners en instanties zoals Humanitas om deze moeilijke tijden wat leuker of makkelijker te maken. Dat kan een goed gesprek, een maaltijd of een bloemetje zijn.

Krijg je ook de kriebels van het stilzitten? Help dan net als Wesley een handje mee. Dit kan eenvoudig door je aan te melden als vrijwilliger via onze app. Hebben we je interesse gewekt? Klik hier

Volg je ons al op Facebook? Volg en like Katendrecht Daagt Je Uit om op de hoogte te blijven van nieuws uit de wijk!

Verder lezen

Meer nieuws
Meer dan honderd liter koningssoep voor de buurt

Op Koningsdag bereidden bewoners 106 liter soep voor bewoners op de Kaap.

Aandacht voor bewoners Katendrecht en Wilhelminapier

Namens alle samenwerkende organisaties in de wijken Katendrecht en Wilhelminapier ontvingen bewoners een bos tulpen. Gewoon even iets fleurigs in deze moeilijke tijden.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden