Meer dan honderd liter koningssoep voor de buurt

30 april 2020
Geen oranje tompoucen maar oranje koningssoep. In Katendrecht sloegen bewoners de handen ineen om maar liefst 106 liter soep te bereidden. Vervolgens werd de soep bij bewoners op de Kaap uitgedeeld.

Bijna 20 bewoners van het appartementencomplex Fenix kookten de soep voor de buurt. Het idee om soep voor de buurt te koken bestond al maar toen kwam het kwam het idee met Koningsdag in het vooruitzicht om oranjesoep te bereiden. Eerst stond er 50 liter op het menu, toen kwam het idee van de vrouw van de kok om er 53 liter te maken. Omdat de koning 53 jaar wordt. Uiteindelijk werd het 106 liter, tweemaal de leeftijd van de koning.

Volgens kok Rein Aantjes is koningsdag altijd een feest van de buurt. Het recept van de soep is door hem bedacht. Het is zijn geheime koningsrecept waarvan alle medebewoners hebben beloofd het geheim te bewaren. Kok Aantjes bezit zelf een horecagelegenheid op de Kaap.

Voor 106 liter soep waren er ook heel veel tomaten nodig. Maar liefst 100 kilo tomaten werden in de soep verwerkt. Veel boeren blijven vanwege de Coroancrisis met hun oogst zitten. Na contact met enkele telers konden de soepmakers gratis 100 kilo tomaten ophalen.

Op Koningsdag werd de soep naar het Huis van de Wijk ’t Steiger gebracht waar via Humanitas de soep bij buurtbewoners werd langs gebracht. Volgens Nicola Zannis van Humanitas zijn er genoeg mensen in deze wijk die op dit moment alleen zijn. Niet alleen eenzame ouderen, ook gezinnen die het zwaar hebben. Samen met vrijwilligers is de soep bij veel bewoners terecht gekomen. Katendrecht is een diverse wijk en wat je tijdens de crisistijd ziet is dat de bewoners heel erg naar elkaar toe groeien. Dat is heel mooi om te zien.

Volg je ons al op Facebook? Volg en like Katendrecht Daagt Je Uit om op de hoogte te blijven van nieuws uit de wijk!

Bron en foto: Rijnmond. Benieuwd naar de video van deze actie? Klik hier

Verder lezen

Meer nieuws
Aandacht voor bewoners Katendrecht en Wilhelminapier

Namens alle samenwerkende organisaties in de wijken Katendrecht en Wilhelminapier ontvingen bewoners een bos tulpen. Gewoon even iets fleurigs in deze moeilijke tijden.

Sietske kookt voor ouderen in Katendrecht

Veel ouderen in Rotterdam-Zuid wonen alleen en dat valt niet mee in deze moeilijke tijden van isolatie. De 69-jarige vrijwilliger Sietske uit Katendrecht kookt samen met haar man maaltijden voor senioren in thuisisolatie.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden