Samen houden we de wijk gezellig en opgeruimd!

10 juli 2020
Marinus en Adri van Woonstad lopen door Katendrecht. ‘Het is een prachtige wijk om te wonen en we willen bewoners bewust maken om goed met hun woonomgeving om te gaan’. Dat betekent dat je afval op de juiste manier verwijdert. Wanneer de bergingsgang of binnentuin als opslagplaats of fietsenstalling wordt gebruikt ziet dat er rommelig uit, maar het kan ook gevaarlijk zijn. Het is belangrijk dat een vluchtroute vrij is bij brand.

Laatst had iemand zijn oude bank in de bergingsgang gezet. Hierdoor konden 3 mensen hun berging niet meer in en de nooduitgang werd geblokkeerd. Dan wordt er een sticker opgeplakt, met het verzoek de bank binnen een week op te ruimen. Er worden foto’s gemaakt en de bewoners van het portiek of de berging die bij hun hoort, krijgen een brief waarop de materialen te zien zijn die in de weg staan. Wanneer het niet bijtijds wordt opgeruimd, voert Woonstad dit uit en worden er kosten in rekening gebracht.

Bewoners weten Adri en Marinus goed te vinden wanneer iets in de weg staat. Ze laten zien hoe het kan en zijn daadkrachtig in het opruimen. Afgelopen 4 maanden hebben Marinus en Adri vele openbare ruimtes vrij gemaakt van verkeert geplaatste goederen, buiten de spullen om die de bewoners zelf hebben opgeruimd. Dit zorgt voor mooi, opgeruimde binnentuinen, waar je graag wilt komen.

‘Het is toch leuk’; zegt Adri, als je visite zegt; ‘goh, wat wonen jullie hier gezellig’. En Marinus sluit af met; ‘Als je nou gewoon voor je woonomgeving, dus je buitenomgeving, je straat, je tuin, je binnentuin, alles… net zo goed zorgt als voor jezelf, je kinderen en je binnenhuis’. ‘Dan heb je gewoon een prachtige wijk om in te wonen’.

Verder lezen

Meer nieuws
Een vriendelijk gezicht aan de deur

Op de Kaap en de Pier wonen ruim 200 vijfenzeventig-plussers. Veelal alleen. Een vriendelijk gezicht aan de deur is dan altijd welkom. Zéker als het bezoek niet met lege handen komt.

Bewoner Wesley zet zijn creativiteit in

Tijdens de Coronacrisis is meer dan eens de welbekende samenhorigheid in Katendrecht naar boven gekomen op de Kaap. Er zijn bijzondere samenwerkingen ontstaan tussen ondernemers, bewoners en instanties zoals Humanitas.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden