Sietske kookt voor ouderen in Katendrecht

25 maart 2020

Normaal brengt ze de maaltijden zelf met alle liefde langs, maar dat kan niet meer door de nieuwe maatregelen die moeten helpen in de strijd tegen het coronavirus.

''Nu doen jongere mensen dat, omdat wij een risico groep zijn en dus niet meer met elkaar over de vloer kunnen komen'', zegt ze, op de stoep voor haar huis. Vanwege de maatregelen moet ze ook op afstand geïnterviewd worden. Volgens Sietske zijn haar maaltijden van essentieel belang. "Die mensen worden helemaal hopeloos. Sommige mensen hebben ook kinderen die ziek zijn, dus die kunnen niet komen. Er zijn mensen die geen contact meer hebben met de kinderen. En anderen hebben geen kinderen, dus hoe gaat het dan?"

'Ze hebben het zwaar'

Sietske is voor veel van deze Kapenezen een rots in de branding. Ze belt ze naar eigen zeggen elke dag op, ze hebben het zwaar. "Zo is er een mevrouw van 96 jaar en die gaat altijd wandelen. Dat kan nu niet. Dat durft ze ook niet, want ze heeft slechte longen. Dan duurt het wel heel lang als het nog twee maanden gaat duren", aldus Sietske.

Ze maakt er het beste van en roept ouderen op om het beleid rond het corona virus te accepteren. ''Het is niet leuk, maar het moet. Je moet het beleid opvolgen, anders gaat het nog langer duren. En een beetje moed houden. Als je dat gaat verliezen wordt het helemaal een ramp, denk ik."

Verder lezen

Meer nieuws
Het Infoplein komt naar je toe in maart!

Hebt u vragen over financiën, (ingewikkelde) formulieren, taal, werk, de gemeente maar ook over wat te doen is in de wijken? Dan gaat u naar het Infoplein.

Eerste Hulp Bij Ongelukken in de Wijk

Een wijknetwerk van EHBO’ers. Dat idee vormde zich tijdens een BHV cursus in het Huis van de Wijk eind 2019. Vrijwilligers en medewerkers volgen een cursus BHV.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden