Kinderen krijgen de vrije ruimte!

Hoe betrek je de kinderen uit de wijk bij de inrichting van een openbare ruimte in Fenix 1, een enorme loods op de Kaap die herontwikkeld wordt? Door een tekenwedstrijd uit te schrijven waarbij alle kinderen van basisscholen de Schalm en de Globetrotter de kans kregen om hun idee op papier vorm te geven.

De prijs? Een splinternieuwe fiets! De opbrengst? Tientallen goede ideeën die uiteenliepen van een keuken, danszaal, theaterzaal, knutselruimte of zelfs een trampolinepark.

De Wijkraad, Theater Walhalla en Stichting Humanitas hebben alle ideeën van de kinderen inmiddels aangeboden aan de Stichting Droom en Daad. Die buigen zich verder over de inrichting van deze specifieke ruimte die zij in een eerder stadium aan de wijk hebben aangeboden.

Volg je ons al op Facebook? Volg en like Katendrecht Daagt Je Uit om op de hoogte te blijven van nieuws uit de wijk!

Verder lezen

Meer nieuws
De eerste stap naar een betere conditie

Sporten is fijn, geeft je een goed gevoel en geeft je energie. Maar letterlijk die eerste stap zetten om aan de slag te gaan met je conditie is voor veel wijkbewoners een grote stap. Zeker zonder begeleiding.

Vanaf nu ook infoplein op donderdagavonden in Katendrecht

In samenwerking met het Zadkine Center wordt vanaf heden het infoplein in Katendrecht ook op donderdagavonden gehouden. Studenten van het Zadkine Center en medewerkers van Humanitas zullen bewoners met vragen rondom o.a. financiën, formulieren, taal en werk helpen.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden