Aandacht voor bewoners Katendrecht en Wilhelminapier

4 april 2020

Namens alle samenwerkende organisaties in de wijken Katendrecht en Wilhelminapier ontvingen bewoners een bos tulpen. Gewoon even iets fleurigs in deze moeilijke tijden.

Hoe dit initiatief tot stand kwam? Dit is een van de vele projecten die wordt georganiseerd door een bijzondere samenwerking tussen maar liefst negen organisaties. Samen zetten ondernemers, instanties en bewoners zich in om deze moeilijke tijd wat leuker of makkelijker te maken. Door een goed gesprek, een maaltijd, oprechte aandacht, een voedselpakket of in dit geval een bloemetje.

Bewoners die zijn opgegroeid op de Kaap zeggen dat ze de saamhorigheid herkennen die vroeger heel normaal was. Een ding hebben de samenwerkende organisaties gemeen: oprechte aandacht voor hun medebewoner. Waardoor je even de Corona-crisis vergeet.


Verder lezen

Meer nieuws
Sietske kookt voor ouderen in Katendrecht

Veel ouderen in Rotterdam-Zuid wonen alleen en dat valt niet mee in deze moeilijke tijden van isolatie. De 69-jarige vrijwilliger Sietske uit Katendrecht kookt samen met haar man maaltijden voor senioren in thuisisolatie.

Het Infoplein komt naar je toe in maart!

Hebt u vragen over financiën, (ingewikkelde) formulieren, taal, werk, de gemeente maar ook over wat te doen is in de wijken? Dan gaat u naar het Infoplein.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden